SKC Reis naar Sint Petersburg :

van vrijdag 10 augustus tot zaterdag 8 september

 

We vertrekken 6 augustus en gaan via diverse camperplaatsen o.a. jachthaven in Winschoten, haven van Buxtehude,Holsten thermaalbad in Kaltenkirchen   en een zwembad in Lehsahn naar Camping Lübeck waar we de groep treffen.

Zaterdag 11 augustus:

Moeten om twaalf uur van de camping af en staan tot drie uur te wachten bij de boot. Om vijf uur vertrekt die naar Liepaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 12 augustus:

De bootreis verloopt voorspoedig. De prima maaltijden onderbreken de lange wachttijd aan boord. Om acht uur horen we van de captain dat we de haven niet binnen kunnen varen vanwege te harde wind. We draaien om en krijgen om één uur groen licht. Als we om half twee van de boot af zijn is het nog een half uur naar de parkeerplaats in Liepaja. Dan snel naar bed!

Maandag 13 augustus:

Vertrekken om half tien met Annemie en Rinus voor een lange dag van ruim 460 km.

 

Het is bewolkt met af en toe zon 22 graden. Over de tweebaanswegen schiet het niet erg op. Via de A9 naar Riga dan de A5 die over gaat in de P85 vervolgens de P87, de P 76 en de A12/A22naar Dzerkali.

 

We rijden door kleine dorpjes met armoedige houten huisjes met allemaal asbest daken. Komen als eerste op camping Dzerkali aan. Deze ligt aan een meer. We staan op een stuk asfalt en moeten ver lopen naar het sanitair. Er is geen restaurant en de wifi is alleen bij de receptie.

Dinsdag 14 augustus:  

Gaan met de fiets naar Ludza. Een aardig plaatsje met een mooie orthodoxe kerk

  

en een minder mooie katholieke kerk die boven op een heuvel ligt.

 

Daar zijn ook nog de ruïnes te zien van een kasteel.

 

Lunchen met z'n allen op een pleintje.

Woensdag 15 augustus:

Vertrekken samen om tien uur en zijn om half elf bij de grens. Het is slecht weer en af en toe giet het behoorlijk! Dan begint een lange dag wachten. We moeten formulieren invullen, de auto's, caravans en campers worden van binnen en van buiten gecontroleerd in een zeer traag tempo. De laatste caravan passeert om kwart over zeven de grens!! Verzamelen op een parkeerplaats en controleren de stempels. Hidde, onze coördinator, blijkt een stempel te missen, maar wil niet terugkeren naar de grens.

 

Dus gaan we verder naar camping Pushkino-Gorye.  Komen op een parkeerplaats te staan. De bewaker spreekt geen woord engels en wij natuurlijk geen russisch! Met handen en voeten komen we een heel eind. Gaan 's avonds in het restaurant eten. Is erg lekker!

Donderdag 16 augustus:

Pakken de fiets en rijden naar het dorp Mikailovskoe. Vinden een bank en een telefoonwinkel. Er is ook een kleine markt.

 

Er rijden nog zeer oude auto's en vrachtwagens door dit dorp.

 

Doen boodschappen bij een redelijk goed gesorteerde supermarkt. Jammer dat ze nergens vers brood verkopen. Ook groente is er bijna niet!

 

Brengen een bezoek aan het Svyatogorsky Solent Uspensky klooster. Een prachtig klooster van de "heilige bergen" zoals Pushkin  vroeger genoemd werd.

 

Hier bevindt zich het graf van Hannibal Pushkin

 

en een houten klokkentoren.

 

Gaan weer uit eten in het restaurant. Hebben niet veel keus, dus eten we hetzelfde als gisteren.

 

Vrijdag 17 augustus:

Gaan op de fiets naar het Pushkin museum. Er is een handwerktentoonstelling en een Pushkin Village.

 

Als we een kaartje willen kopen moeten we anderhalve kilometer verder het bos door naar het Pushkin House.

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de fiets geen probleem! De rondleidingen zijn alleen in het russisch, dus niet aan ons besteed.

 

We lopen de diverse gebouwen door en wandelen door de tuinen.

 

De zon schijnt heerlijk. Rijden via het dorp Mikailovskoe terug naar de camping. Eten in de camper.

Template design by Leonard