vrijdag 24 augustus.

Zijn vandaag de Danbulla Forest Drive gaan rijden.Dit voert door het tropisch regenwoud en langs allerlei meren.Was erg spectaculair vooral de kaketoes waren mooi om te zien en ze produceerden een enorm lawaai.Onderweg onze eerste kangoeroe gespot en gefotografeerd.Op een gegeven moment hoorden we dat er ergens parkieten moesten zitten.Bij nader onderzoek troffen we een hele groep rainbow lorikeets aan.Ik heb ze gefotografeerd, maar dat viel niet mee.

 

Ook hebben we twee schildpadden gezien.Om 16.00 uur weer een camping opgezocht vlakbij het Tinaroo meer. Toen we een wijntje namen en ik foto's aan het overzetten was kwamen er honderden witte kaketoes overvliegen, een geweldig imposant gezicht.Ook de rainbow lorikeet zat hier met tientallen in de bomen.Het is hier in de bergen 'savonds aan de frisse kant zodat we binnen moeten gaan zitten.,

zaterdag 25 augustus.

Waren vandaag vroeg op en gaan eerst naar de Hasties Swamps.Er zitten nog steeds veel purperkoeten.Ook enkele zwarte  en witte ibissen. Midden op het water zit een slangehalsvogel. Op de weg ontdekt Cock een boom vol kaketoes.Ze maken onwijs veel herrie.

         

We gaan verder en maken per ongeluk een omweg.We rijden via Herberton en zien een heuvelachtig landschap met veel koeien.Ook zien we windmolens op een berg.Uniek voor Australië. Na Ravenshoe gaat de Kennedy-Highway over in een eenbaansweg van asfalt waar passeren erg moeilijk wordt en als er een roadtrain ons tegemoet komt( onmens grote vrachtwagen met drie wagons erachter van wel 50 meter) duiken we bij voorbaat de kant in. Gaan naar Udara Vulcanic N.P. Daar aangekomen gaan we een van de wandelingen door het park maken.Jammergenoeg is er geen water in de swamps en valt er niets te zien.Onze tocht wordt echter super bij het zien van twee zwarte kaketoes. Als we terug gaan zien we een zwerm van wel 20 zwarte kaketoes. Dat is genieten.'s Avonds worden we uitgenodigd bij het kampvuur van de buren,een typisch stel,zij een echte Engelse en hij een onverstaanbare Aussie

 

zondag 26 augustus.

Cock is eerst gaan zoeken naar de rosella parkieten op de camping. Hij heeft een paar schitterende plaatjes geschoten.

 

Gaan de trail buiten de camping lopen.We wandelen een vulkaan op,maar zien geen spectaculaire dingen.Een zware tocht voor zo weinig. Beneden zoeken we nog naar de nachtzwaluwen,maar ook tevergeefs.Gaan de Developmental-Highway op. Als we weer een roadtrain tegen komen moeten we aan de kant.Hij is zo groot dat hij niet kan uitwijken, dus kiezen we eieren voor ons geld! We zien plotseling een grote bruine adelaar in de boom zitten. Dit blijkt de wedge-tailed eagle te zijn.Wat een beest!

 

Er liggen veel dode kangoeroes langs de weg.Het landschap is erg dor.Alle kreken die we passeren zijn droog.In Mount Sunprise zien we voor het eerst de Galah, een roze kakatoe.Wat een prachtig gezicht zo'n boom vol met deze vogels.Gaan door tot we in Georgetown zijn en zoeken hier een camping.'sAvonds worden we getrakteerd op hele zwermen roze kaketoes, parkieten en nog veel meer. Genieten dus.  We rijden door de wetlands en zien tientallen kraanvogels met jongen.We vinden al snel een caravanpark.Daarna rijden we naar het strand en zien daar overal bordjes staan: pas op krokodillen!!We spotten ibissen,steltlopers,steltkluten,pelikanen,bijeneters,kieviten en kangaroes drinkend bij het water.Om 17.00 uur gaan we met een boot een riviercruise maken en genieten van naast de boot vissende wouwen en een stel zeearenden.

 

Aan de oever ligt een zoutwaterkrokodil.Als het donker wordt genieten we met een glas wijn in de hand van de zonsondergang.De zon zakt  in een reuze tempo. We treffen een stel Nederlanders en raken aan de praat. Erg gezellig.'s Avonds zien we een eclips voor de maan. Mooi om te zien.Ook de sterrenhemel is fantastisch

maandag 27augustus

Staan vroeg op om op tijd te vertrekken, daar het later op de dag erg heet wordt.Vertrekken om 7.30 uur.De weg is erg smal, gelukkig hebben we weinig last van roadtrains.We volgen de Developmental Highway via Croydon naar Normanton.Het landschap is afwisselend kaal en meer begroeid met gombomen.Ook staan er af en toe kapokbomen met gele bloemen en groene vruchten eraan.

 

De zwarte en roze kakatoes zien we regelmatig vliegen.Er liggen veel dode kangaroes op en naast de weg.Er komen de nodige roofvogels op af.Soms zitten ze zich wel met z'n tienen tegoed te doen aan hun maal.We zien veel rode en zwarte wouwen en weer de wedge-tailed eagle.Onderweg zien we veel poeltjes met grote waterlelies.

 

We zien futen,eenden en plotseling verschijnt er een busterd.Wat is het toch een grote vogel.We herkennen hem meteen,want in Afrika hebben we hem ook gezien.Er vliegt een witborst zeearend over. Spectaculair gezicht!In het gras staan twee kraanvogels te balsen!Na Normanton gaan we naar de kust en wel naar Karumba. We moeten wel 80 km omrijden,maar dat moet de moeite waard zijn. 

dinsdag 28 augustus

Blijven vandaag in Cloncurry en nemen een dagje rust.De was moet gedaan worden en er zijn twee supermarkten, dus gaan we even boodschappen doen.'s Middags rijden we richting Mount Isa om het memorial van Burke and Wills te bekijken. Is alleen maar een standbeeld.Gaan daarna naar de Chineman Creek Dam bij Mount Leviathon, ook wel de black mountain genoemd vanwege zijn zwarte ijzer.Weinig vogels te zien.

woensdag 29 augustus 

 

Voor we 's ochtend vertrekken wijst de buurman ons op een uiltje,dat boven ons in de boom zit.Geweldig toch!Buiten de camping zitten veel zwarte kaketoes op de grond.Rijden weer terug naar Normanton.De kraanvogels zitten niet meer in de poeltjes.Wel zien we er veel in het grasland.In Normanton gaan we naar de Bakery om brood te kopen. Zoveel keus als bij ons is er zeker niet.Ze hebben alleen verpakt gesneden brood dat lang vers blijft.Er staat een juffrouw achter de toonbank te praten met een andere vrouw. Het duurt erg lang en Cock vraagt of hij geholpen kan worden.Ze kijkt hem aan of ze hem kan killen,maar helpt toch.Als we hebben afgerekend,wenst Cock haar een prettige dag en bedankt haar voor haar vriendelijke hulp en dat is voor haar aanleiding om ons toe te schreeuwen dat ze ons een prettige dag wenst,maar met een blik in haar ogen !!!!We zijn gauw doorgereden.Halverwege de rit eten we bij het Roadhouse:Burke en Wills.Het tweede stuk is landschappelijk mooier.We zien honderden termietenheuvels ,het lijkt wel een maanlandschap.

 

Plotseling zien we 4 emoes.Wat een beesten.Ook zien we een zwerm zebravinken.Rijden tot Cloncurry en nemen daar een camping 

donderdag 30 augustus

Zouden vandaag de Ernest Henry Mine bezoeken,maar er waren te weinig bezoekers,dus dat ging niet door.Wel jammer,want dit is een van de weinige werkende mijnen waar jaarlijks nog 9.000.000 ton ijzerserts,100.000 ton koper en 100.000 ounces goud wordt gewonnen.Dan maar  op weg naar Mount Isa.Onderweg nog het Cambel park bezocht,een mooi meer met heel veel pelikanen,eenden,futen,steltlopers,lepelaars en bijeneters.Het landschap is bergachtig en begroeid met eucalyptusbomen en struiken met gele bloemen.In Mount Isa koffie gedronken en gewinkeld. Nou ja, de winkels zijn hier heel ouderwets en alles is erg duur.Hebben daarna het Moondara Lake bezocht.Viel erg tegen.Je kon er niet goed bijkomen. Besluiten om door te rijden naar Camooweal, zo'n 200km verder via de Barkly Highway.Het landschap wordt vlakker en minder begroeid. Het is een goede weg, maar erg saai.We rijden het hele eind zonder een auto in te moeten halen of te laten passeren.Wel komen een aantal roadtrains ons tegemoet. Er zijn er met 66 wielen!! In Camooweal overnachten we bij het roadhouse.We zien hier de witborst zwaluw. 

 

 

 

Template design by Leonard