Woensdag 1 januari:

 Het is weer een stralende dag. We vertrekken richting Lorca. Het landschap verandert na de sinaasappelvelden in een woestijnachtig landschap met af en toe witte dorpjes.

 

Gaan richting Almería en slaan af bij afslag 467 naar San José. Nemen daarna Gabo de Gata en vinden spoedig de camping. Het is er aardig druk. ’s Middags lopen we naar de lagune en zien wel twintig witkopeenden,

 

 

 ook vliegen er veel oeverzwaluwen,slobeenden, dodaarsjes, meerkoeten, geoorde fuutjes en een kluut.  Je kunt er aardig dichtbij komen, dus hier komen we met fotoapparatuur nog terug.  Zien Michael van Gerwen ’s avonds wereldkampioen worden. Knap gedaan hoor!

Donderdag 2 januari:

Het is helemaal bewolkt vandaag. Af en toe valt er wat nattigheid uit de hemel. Cock gaat op de fiets naar de salina’s.

 

Bij de eerste hut staan enkele flamingo’s,

grutto’s, zwartpoot ruiters en groenpoot ruiters. Bij de tweede hut ziet hij een zuidelijke klapekster. Maar opeens ziet hij zeven grielen omhoog vliegen. Dat is toch wel héél bijzonder! Op de terugweg nog even een bezoek gebracht aan de lagune. Maar daar is niets bijzonders te zien.

Vrijdag 3 januari:

Het is weer mooi weer. We pakken de fiets en gaan naar het bezoekerscentrum Las Amoladeras. Lopen de trail en zien alleen enkele zwerfhonden. Besluiten dan maar naar de salina’s te fietsen. Alleen een krombekstrandloper is een nieuwe waarneming. Gaan bij het restaurantje naast de toren vragen of ze tapa’s en een menu del día hebben. Na een bevestigend antwoord eerst naar La Almabra de Monteleva en verder tot de weg naar de vuurtoren. Op de terugweg zien we  zes woestijnvinken!!

 

Bij het restaurant blijkt dat ze geen menu del día hebben en ook met de tapa’s is het droevig gesteld. Kunnen alleen beperkt van de kaart kiezen. Wat een teleurstelling! Nemen voor de zekerheid maar kip. Smaakt wel, maar toch! Rijden in de namiddag nog even naar de lagune.

Zaterdag 4 januari:

Rijden eerst naar het El Toyo ziekenhuis. Miep heeft al een aantal nachten niet geslapen van de pijn in haar rechterknie. Cock vindt het welletjes en dus gaan we een arts raadplegen. Er wordt al gauw besloten om een foto te laten maken. Gelukkig is daar niets ernstigs op te zien en denken ze aan geïriteerde kruisbanden. Krijgen een recept mee en we halen de medicijnen bij de farmácia. Rijden door naar de vuurtoren. Het waait vreselijk hard. Je waait echt uit je hemd!! Er zijn geen Jan van Genten te zien op zee. Jammer! Als we na het dorp de zee afturen zien we ze wel! Een stuk of tien Jan van Genten zwieren sierlijk boven de hoge golven. Wat een geweldig gezicht! We gaan terug naar de camping waar het nog steeds heel hard stormt. De wolken vliegen aan weerszijden voorbij. Het is geen weer om te wandelen laat staan om te fietsen. Dus gaan we maar lekker lezen! 

Zondag 5 januari:

Fietsen naar de achterkant van de salina's. Het is schitterend weer. De zon staat te stralen aan de hemel. Zien veel leeuweriken, zwarte tapuit, roodborst tapuit, twee hoppen in het landschap. Bij de hut veel drieteenstrandlopers en kleine strandlopers.

 

Nemen een wijntje met tapa's bij een restaurantje in het dorp. Zien nog één woestijnvink! Fietsen langs de lagune weer terug naar de camping.

 

Wat een heerlijke fietstocht. Morgen gaan we weer verder. 

Maandag 6 januari:

Vandaag weer schitterend weer. We rijden naar het mooiste gedeelte van de streek.: Playa de los Genoveses del Barronal. Via San José naar Playa de los Genoveses en na een km. de onverharde weg volgen. Op de Playa Monsul wandelen we naar het strand.

 

Er is niets te zien. Geen enkele zeevogel. Op de vlakte veel roodborst tapuiten en zwarte roodstaarten.  De omgeving is werkelijk adembenemend.

 

Ook het plaatsje San José is erg mooi.

 

Wat zal het ’s zomers hier druk zijn! Rijden naar Almería waar we een Lidl weten. Als we daar aankomen dringt het pas tot ons door. Het is 6 januari dus Driekoningen , dus alles dicht!! Vervolgen onze weg naar La Serena. De camperplek is aardig vol. Ligt schitterend aan een  zeer schoon  strand en aan het natuurreservaat.

Dinsdag 7 januari:

Fietsen naar het water en zien geoorde futen,

 

enkele witkopeenden, slobeenden, meerkoeten, dodaardjes.   Nieuw zijn de adouin meeuwen!

 

’s Middags fietsen we naar de haven langs een schitterende boulevard.

Woensdag 8 januari:

Gaan eerst naar las Norias. We rijden dwars door een gebied met alleen maar plastic kassen.

 

In het dorp  zijn twee meren waar we witkopeenden , krooneenden, geoorde futen, meerkoeten en slobeenden zien zwemmen.

 

We nemen de  A7 . Een schitterende vierbaans weg langs de kust. Alleen jammer van al die plastic kassen die ook hier tot aan de zee zijn gebouwd. Gaan naar Salobreña, aar een camperplek moet zijn. De plek is niet geweldig en de toegang zo nauw dat het trappetje een flinke oplawaai krijgt. We kunnen heerlijk buiten zitten en het is wel 20 graden. Fietsen nog naar het dorp en drinken een heerlijk wijntje met inktvis tapas voor € 4.60!! en dat aan het strand.

Donderdag 9 januari:

Vervolgen de A7. Komen door veel bekende vakantiebestemmingen zoals Fuengirola en Marbella. Komen langs grote winkelcentra en dito villawijken. Besluiten bij San Pedro de Alcantara af te slaan  naar Ronda, een dorp in de bergen waar we met de NKC reis ook zijn geweest.

 

Een schitterende weg met heel veel bochten. De camping is niet druk bezet. Zal wel aan de prijs liggen: € 23.50 per nacht! Kunnen nog lekker lang buiten zitten om van de zon te genieten.

Vrijdag 10 januari:

Blijven nog een nachtje hier en gaan met de fiets naar het dorp.De heenweg gaat lekker naar beneden. Straks moeten we ook weer terug! De stad Ronda staat bekend om de brug over het ravijn van de rivier Guadalevín,

 

dat de stad in tweeën snijdt. Het is een van de oudste spaanse steden. Over de beroemde brug, de Puente Nuevo, wandelen we de stad binnen. We bezoeken de winkelstraat . Ook lopen we even het Colegiata de Santa María la Mayor binnen.Deze kerk is nu de kathedraal van Ronda.

 

 

Ook zien we een van de oudste arena’s voor stierengevechten.

 

Zaterdag 11 januari:

Het regent nog een beetje als we vertrekken. Via de A374 rijden we door de bergen langs mooie meren. De omgeving is schitterend. Gaan bij Arcos de la Frontera naar een camperplek. Daar aangekomen blijkt het een parkeerplaats te zijn en er staat niemand. Dus gaan we weer verder. Bij Jerez de la frontera moet een plek zijn bij de racebaan. Die is echter helemaal afgesloten. Daar schieten we ook niets mee op. Dan maar weer door. De Garmin stuurt ons door veel kleine straatjes om de camperplek in Sanlucar de Barrameda te vinden. Bij navraag blijkt dat we de Sanlucar AC Parking in La Jara moeten hebben.  Een mooie plek met gras en alles erop en eraan voor € 8.00 en stroom voor € 2.00. Gaan fietsen over een aangelegd fietspad naar Chipiona. Een mooie tocht naar een heel gezellig stadje met een nog mooiere camperplek aan de boulevard met zicht op zee. We drinken bij een bar een wijntje en nemen er Calamares a la plancha bij.

 

Whow dat is naar ons bekkie! Met de heerlijk schijnende zon erbij kan onze dag niet meer stuk.

Zondag 12 januari:

We gaan vandaag naar de zoutpannen in Bonanza. Er is jammer genoeg geen vogel te spotten op het water. We rijden door naar Trebujena en daar volgen we de weg naar de Rio Quadalquivir. Bij de taveerne aldaar zetten we de camper  neer en fietsen het gebied in. Langs de rivier richting Coöperativo Riacheros. Daar gaan we rechtsaf . Tot aan het koeienpad zien we twee zwarte ooievaars,

 

vijf bruine kiekendieven, kluten, purperkoeten, tureluurs, flamingo’s, één dwergarend en grote groepen putters. Terug bij de camper besluiten we door te rijden en gaan door het bos van La Algaida en langs de zoutpannen van Bonanza naar de camperplek in Chipiona! Het is weer heerlijk weer.

Maandag 13 januari:

Het regent de hele ochtend! Het is maar 14 graden. Als het even droog is lopen we naar het stadje en doen boodschappen. ’s Middags komt de zon weer te voorschijn en wandelen we naar de vissershaven en langs het strand.

Dinsdag 14 januari:

Nemen de grote weg via Trebujena en Lebrija om naar Pinzon te gaan. De Garmin heeft weer kuren en stuurt ons naar Marismilla en vervolgens naar San Leandro. De smalle weg is verhard tot aan het laatste dorpje en bij navraag moeten we terug om via Vetaherrado en El Trobal naar Los Palacios y Villafranca bij Pinzon te komen. Onderweg veel velden met katoen.  Pinzon aangekomen zetten we de camper op een parkeerplaats in het dorp en fietsen het gebied in. Bij de silo’s zien we veel aalscholvers en ertussen vier zwarte ooievaars! Fietsen door en genieten van een mooie omgeving met rijstvelden en poeltjes.

 

Zien nog zestien zwarte ooievaars,een groepje  lepelaars,

 

witte ooievaars, heel veel purperkoeten,witgatjes, slobeenden, steltkluten en kluten. De lucht wordt donker en we gaan weer terug. Eten in het dorp en doen boodschappen in Los Palacios y Villafranca en rijden naar de camping in Dos Hermanas.

Woensdag 15 januari:

Het is weer bewolkt en we besluiten vandaag naar Sevilla te gaan. Nemen bus M 132 en stappen uit bij Museo Militar. Lopen daar naar binnen en bewonderen de binnenplaats met veel tegeltableaus,

 

 

een fontein en bruggetjes met keramiek. Lopen langs Parque Maria Luisa waar de paardenkoetsjes staan te wachten op klanten. Lopen langs het mooie hotel Fernando 111 naar de Avenida de la Constitución. Dit is een grote straat met alleen wandel- fiets en tramverkeer. Komen langs Reales Alcázares, dat we al eerder bezochten, het Archivo de Indias naar de Catedral .

 

 

Het laatste gebouw  is een enorm grote kerk met veel beelden en tierlantijnen. Naast de kathedraal de Giralda, een vierkante toren van 98 meter hoog. Via de Plaza Nueva komen we uit in Santa Cruz. Dit is een wijk met een doolhof aan straatjes en pleintjes. Het was van oorsprong een Joodse wijk. In de 16e en 17e eeuw werd de wijk populair onder de adel die aan de stegen fraaie herenhuizen lieten bouwen.

 

De huizen hebben balkonnetjes met gietijzeren hekken. De ramen allen voorzien van tralies. Er zijn veel winkeltjes en eettentjes.  Moe nemen we de bus weer terug naar de camping.

Donderdag 16 januari:

Rijden richting Sevilla via de N 4 en nemen daarna de E1, A49 om bij afslag 28 richting Pilas te gaan. Het weer is aardig opgeknapt en we besluiten toch maar naar het bezoekerscentrum in Villafranca del Quadalquivir te gaan. Door de vele regen van de laatste dagen is de grindweg niet al te best. We zien onderweg zwarte ooievaars, lepelaars, alle soorten reigers en kluten.

 

Opeens steken er  twee zwartbuikhoenders de weg over! Wat een verrassing. Bij het bezoekerscentrum zit een nors kijkende juffrouw en we vreesden het al we mogen niet blijven overnachten!! We kijken de lagune af, maar zien niets bijzonders.

 

Ver weg zien we een hele grote groep kraanvogels. We gaan weer verder. Onderweg zien we rijstvelden , sinaasappel-, olijf- en fruitboomgaarden en  veel akkers met tuinbonen. Zien nog rode en zwarte wouwen boven de velden vliegen. Rijden naar El Rocío en zetten de camper op de camping El Aldea. We kunnen nog even buiten zitten. ’s Avonds gaat het hard regenen!

Vrijdag 17 januari:

Het heeft vannacht veel geregend.Maken als het droog is de camper een beetje schoon en gaan nog even naar het dorp om de laguna van El Rocío  te overzien.

 

Zien erg veel vogels. Wat opvalt is het aantal steltkluten ik schat zo'n 3 tot 4 honderd. Verder veel pijlstaarten,

 

 

flamingo,s ,slobeenden, zwarte ibissen

 

,wintertalingen,lepelaars en grutto',koereigers

 ook zien we een groot aantal paarden de laguna oversteken.

 

 

Zaterdag 18 januari:

Vannacht heeft het hard gestormd en veel geregend. Nu wordt het langzamerhand droog. Wel waait het flink. In de middag fietsen we naar het kasteel El Palacio.

 

We lopen de wandeling langs het meer. Het is erg stil in het bos. Te stil! Met de wind in de rug gaan we nog eens langs de lagune. Er zitten dezelfde vogels als gisteren. Langs de kant van de weg vliegt een hop omhoog.

Zondag 19 januari:

Gaan vandaag weer verder richting  Huelva. Bij het bezoekerscentrum La Rocina maken we een tussenstop. Bij de hutten zien we dat de poeltjes veel te droog zijn om vogels te verwachten. Alleen twee ooievaars maken hun opwachting. Twee andere ooievaars staan te klepperen op hun hoge nest. In het bos laten zelfs de blauwe eksters het afweten. Normaal vliegen ze hier om je oren. Teleurgesteld gaan we verder. Tanken gas en diesel in Huelva en rijden verder richting Portugal. Onderweg staan de amandelbomen al flink te bloeien.

 

Bij Manta Rota komen we bij een overvolle camperplaats aan. We worden niet erg vrolijk van de lange rijen campers. Dan maar weer verder. Op naar de volgende plek: Pinheiro. We hebben de plek snel gevonden, maar er hangt een bordje aan het hek: full! We vragen toch maar even en de Nederlandse beheerder biedt ons een plekje aan achter een schuur waar we wel kunnen staan. Door de vele regen is ook hier het terrein niet overal geschikt voor campers. We gaan akkoord met de plek en hopen maar dat we weer weg komen als we willen vertrekken.

Maandag 20 januari:

Het is weer bewolkt. We gaan met de fiets langs de kust naar Fuzeta, een vissersdorp op zo’n zes kilometer. Er is een mooi fietspad aangelegd langs het natuurpark Ria Formosa.

 

Dit park bestaat uit een 60 km. lange gordel van eilanden en schiereilanden met daar achter een lagune. Het beslaat een oppervlakte van 18.000 ha. En is van groot belang voor trekvogels. De Lagune bestaat uit een labyrint van zoute moerassen, slikken, schorren, zandeilandjes en kanalen. We zien flamingo’s, kluten, steltkluten, tureluurs, bontbekplevieren

 

 

en bonte strandlopers. Onderweg zien we een camperplek aangegeven op 2 km. We fietsen er naar toe, maar ook dit is niets voor ons. In het dorp staat een camping aangegeven. We gaan daar maar even kijken en besluiten morgen hier naar toe te verkassen. Het dorp doet gezellig aan met een mooi strand en veel eettentjes. We maken er maar gelijk gebruik van en eten voor € 14.50 twee menu’s met een halve liter wijn, brood en olijven.  Cock zit te genieten en als ook nog de zon gaat schijnen hebben we ons vakantiegevoel weer helemaal terug. Wie doet ons wat! We fietsen het fietspad weer terug en zien in de salina’s veel steltlopers.

 

Er zitten  veel blauwe eksters in de parasoldennen.  Opeens ziet Cock een groepje kleine vogeltjes en denkt dat het sint helena  fazantjes zijn. Het is een warreling van rode maskertjes en snavels. Als we ze in de kijker hebben blijkt hij gelijk te hebben. Die hebben we nog nooit anders dan in een volière gezien. Dat is nog eens kicken!

Dinsdag 21 januari:

Rijden al vroeg weg omdat de lucht heel donker is geworden en we vrezen voor regen en dan deze plek niet meer af komen. Maar het gaat goed. In Fuzeta vinden we een mooi plekje op de camping. Lopen ’s middags langs het strand en genieten van de geweldig mooie omgeving.

 

De lagunes op de voorgrond,de duinen op de achtergrond met hier en daar mannen die op zoek zijn naar schelpen en op het water terugkerende vissersboten. ’s Avonds gaat het weer hard waaien en uiteindelijk ook regenen.

Woensdag 22 januari:

De wind is gaan liggen en we pakken de fiets om richting Olhao te rijden. Er is een mooi fietspad langs de lagunes en salina’s . Langs de bermen ervan bloeien de bekende gele klokjes van de klaver

 

en In het water lopen diverse steltlopers. Olhao is een grote stad met een mercado in de haven. Ook de terrasjes zijn talrijk. We doen boodschappen in de Lidl en fietsen weer met een heerlijk zonnetje terug. Tegen de avond lopen we nog even naar het strand en zien weer een groepje sint helena fazantjes. Balen dat we ze weer niet kunnen fotograferen.

Donderdag 23 januari:

Willen vandaag naar Faro. Daar er een straffe koude wind staat besluiten we met de trein te gaan in plaats van met de fiets. We lopen naar het stationnetje in Fuzeta. Daar verwonderen we ons over de prijs van een ticket: € 2.20 retour p.p!!  Als we denken de trein gemist te hebben en koffie willen gaan drinken  komen we  er net op tijd achter dat we de verkeerde tijd hanteren en  nog geen vijf minuten later arriveert de trein en gaan we op weg naar Faro.

 

Daar lopen we eerst de winkelstraat door met mooi mozaïek op de grond. Later bezoeken we de oude stad, omgeven met een grote stadsmuur   met nog diverse stadspoorten.

 

Daarbinnen kleine straatjes met dito huisjes. Bij de haven gaat een ferry naar het strand. De treinreis is echt de moeite waard al is het alleen maar om langs de lagunes en salina’s te rijden. Terug in Fuzeta  gaan we bij de haven vis eten. Verser en lekkerder kan echt niet. Heerlijk!

Vrijdag 24 januari:

Vanochtend doen we het rustig aan en vanmiddag nemen we de fiets om naar Tavira te gaan. Het is heerlijk weer met zon en weinig wind.

 

 

 

Het fietspad gaat langs de lagunes en slikken. Voorbij Luz de Tavira komen we bij Pedras d’el Rei waar een treintje je naar een groot wit strand brengt.

 

 

Er zijn een paar strandtentjes waar je wat kunt gebruiken. Verder twee zandheuvels met een hoeveelheid ankers. Verder fietsend komen we door Santa Luzia, een vissersdorp met keurig geschilderde huizen en veel terrasjes. In Tavira zoeken we de beroemde oude brug.

 

Het centrum is heel toeristisch, maar wel mooi.

 

Onderweg zien we na lang speuren toch nog een groepje sint Helenafazantjes.

 

En Cock kan ze vastleggen, al gaat dat heel lastig. Ze zijn zo beweeglijk!

Zaterdag 25 januari:

Blijven nog een dagje en luieren vandaag in de zon.

Zondag 26 januari:

Vandaag trekken we weer verder en wel naar een camperplek aan de grens met Spanje in Pomaráo. De Garmin stuurt ons via de tolweg naar Spanje om daar bij afslag 125 de A 499 te nemen via San Silvestre de Guzmán naar

 

Villanueva de los Castillejos . Gaan dus weer over de brug bij Castro Marim.

 

De A 499 is een rustige mooie weg door bossen en langs fruitboomgaarden in volle bloei

 

Onderweg is de lucht soms heel dreigend met hele donkere wolken.  Als we afslaan in Villanueva de los Castillejos dan zien we aan de kant van de weg narcissen bloeien.

 

We rijden door de bergen en klimmen flink omhoog. Net als we de grens van Portugal weer bereiken komen we aan in Pomaráo. Het is een heel klein dorpje aan de rivier De Guadiana. Er is een mooie camperplek en dat wordt onze slaapplaats voor vanavond.

 

Er staan weer veel  Hollanders! ’s Middags wandelen we langs de spoorlijn, die door de Engelsen is  aangelegd om kolen van de mijnen te vervoeren. Het is bewolkt met later wat meer zon.

Maandag 27 januari:    

Rijden via kleine weggetjes langs Picoitos en Alves naar de N 265 richting Mértola. Daar maken we een koffiestop en zien kromstaf en lelies( grote affodil) bloeien aan de kant van de weg.

 

 

Onderweg zien we heel veel ooievaars  op nesten en in de weilanden.

 

 

Ook veel grauwe klauwieren en blauwe eksters. Nemen de N 267 en bij Sao Joao dos Caldeirreiros slaan we af om via Penilhos en Joao Serrá op de N123 uit te komen. We turen de velden af, maar vergeefs.

 

Rijden in Castro Verde naar de camping. Het is nog steeds bewolkt en er staat een frisse wind.

Dinsdag 28 januari:

Na de koffie gaan we met de fiets naar de pseudo-steppe bij het centrum van de LPN Vale Goncalinho. De Campo Branco (de witte weide vol met bloeiende kamille)

 

zoals dit gebied wordt genoemd is vooral bekend om zijn grote en kleine trappen. Bij het centrum horen we dat we te vroeg zijn in het jaar en dat het te hard waait. We gaan met de fiets het rondje maken op het terrein en zien ontzettend veel kieviten, kalander- kortteen- veld-en thekla leeuweriken. Ook vliegen vijf zwartbuik zandhoenders op. We zien grauwe gorzen. Een iberische haas schiet voor ons langs en op een muur zit een steenuil. Als we bij de boerderij een broodje eten komt er ook nog een rode patrijs voorbij. Als we terug gaan hebben we een koude harde wind tegen. Ook worden we nog getrakteerd op een regenbui. Na dit alles besluiten we met bijna twee lege accu’s  weer naar de camoer terug te keren. De rest van de middag regent en waait het.

Woensdag 29 januari:

Het is weer bewolkt. Omdat de weersvoorspelling de komende dagen niet zo best is besluiten we om maar weer naar het zuiden af te zakken. We nemen de C1 en gaan bij Sao Bartolomeu de Messines  van de weg af om naar de camperplek aldaar te gaan.

 

Het is een nieuwe plek van een Nederlandse stel en is pas negen weken open. Het is midden in de natuur en we worden allerhartelijkst ontvangen door André de eigenaar. We zetten de camper neer en het eerst dat ons opvalt zijn  de bloeiende narcissen bij het riviertje.

Donderdag 30 januari:

’s Middags gaan we een fietstocht in de omgeving maken. We beginnen al gauw te klimmen en de hoogte is niet mis. Ook de lengte van de klim liegt er niet om. We moeten hele stukken lopen om de batterij te sparen. Het is namelijk zó steil dat de batterij in één keer leeg zou zijn.

 

Met zo’n zware fiets omhoog valt niet mee. Maar we gaan door! Het uitzicht boven op de Pico Alto is erg mooi en elke pauze genieten we ervan. We komen door kleine dorpjes en vragen ons af waar deze mensen toch van moeten leven. Bij het stadje Alte zien we bij de begraafplaats veel campers staan. Weer voornamelijk fransen. We zetten de fiets bij de brug en lopen het steile stadje in. Weer is het klimmen. Het stadje heeft een oude kerk

 

 

en straatjes met kleine kinderkopjes. Op de terugweg gaan we een hapje eten. Is weer erg lekker! We fietsen terug op het fietspad dat langs de rivier gaat en dus niet zo steil is. We komen langs veel kurkeiken.

 

Hier wordt de schors nog gebruikt. Zijn blij als we weer bij de camper terug zijn. Een mooie fietstocht maar véél te zwaar, zelfs met een e-bike! Genieten nog van de zon.

 zien ook nog de witte vlinderbloemige plant. (Astralages Lusitania)

Vrijdag 31 januari:

Rijden weer verder naar de Algarve en bezoeken de camperplek in Vale da Parra. De eerste indruk is prima alleen is het er erg vol. We hebben geluk dat we zo vroeg zijn en vinden een mooi plekje vooraan. Hier heb je stroom en wifi voor € 6.50! Na de regen van vanochtend  schijnt nu weer de zon. Wat willen we nog meer!! We pakken de fiets en bezoeken enkele strandjes in de omgeving. Het zijn kleine zandstrandjes omgeven door rotsen die opgebouwd zijn uit steen met schelpen.

 

We vinden een eindje verder het vervolg van het fietspad van Ria Formosa. We rijden het een stuk en omdat het al laat in de middag is gaan we terug. We bewaren de rest voor een volgende keer. Genieten de rest van de middag van het zonnetje.


 

 

 

 


Template design by Leonard