Dinsdag 8 juni:

We rijden met de camper naar de boot. Er is net eentje weg. Om tien uur varen we over naar Handa Island. Op het eiland worden we opgevangen door een vrijwilligster die uitleg geeft.

Als we op pad gaan zien we de eerste kleine jagers. Het vrouwtje op het nest en het mannetje in de buurt. Verder veel grote jagers, wel twintig.Bij de kliffen zien we noorse stormvogels, drieteenmeeuwen, alken, koeten en papegaaiduikers.Verder  graspiepers, winterkoninkjes, kwikstaarten en tapuiten. De vegetatie op de kliffen was spectaculair. Hele bedden met sleutelbloemen, engels gras en sedum.Veel orchideeën zoals gevlekte orchis.Ook waterdrieblad.We nemen de boot van drie uur terug. We hebben mooi weer gehad de hele dag en het is dus dubbel fijn dat het pas om vier uur, als we op de camping terug zijn, gaat regenen. 's Avonds regent het ook.

 

 Woensdag 9 juni:

Nemen de A 894. Het eerste stuk is tweebaans, maar verder is het een smalle eenbaansweg. Bij Durness kun je oversteken met de ferry naar Cape Wrath. We rijden het weggetje naar de ferry in, maar kunnen geen parkeerplekje voor de camper vinden. Met veel moeite draaien we en horen ondertussen dat het oversteken met de ferry 5.50 pond kost p.p. en aan de overkant moet je 11 pond p.p. betalen om de 11 mijlen met een busje te overbruggen. Dat vinden we toch te gortig, dus gaan we verder. Via de A 838 rijden we om Loch Eribol heen.De weg doorkruist een verlaten moerasstreek a'Mhoine en steekt Loch Hope over.
Bij Tongue steken we de inham over via de brug. In de verte zie je enkele eilanden, waaronder de Rabbit Islands. We vervolgen de weg om bij Bettyhill op de camping  (Craigdhu Caravansite) te gaan staan.

Donderdag 10 juni:

Het nu volgende gedeelte van de A 836, dat de kustlijn op enige afstand blijft volgen, is weinig interessant. Een aantal kleine dorpjes flankeren de weg.Bij Dunnet is een zijweg naar Dunnet Head en dat is dan het noordelijkste punt van Groot-Brittannië. We kijken uit over de Pentland Firth, die Orkney van Schotland scheidt en berucht is om zijn stormen en stroomversnellingen. We mogen nergens vrij staan. Overal borden met : Overnight camping forbidden.Rijden naar Duncansby Head via John o'Groats, waar je de Orkneys ziet liggen, maar ook hier kunnen we niet staan. Er is ook weinig te zien. Gaan naar Wick, een belangrijke vissershaven. Ook om het natuurschoon is dit plaatsje bekend. Er zijn imposante klippen.In Dunbeath vinden we een rustige camping.(Inver Park House)

 

Vrijdag 11 juni:

Rijden naar het vissersdorp Helmsdale door een verlaten, waterrijk heuvelland. De A9 volgt nu zijn weg met veel bochten.In Golspie zien we het Dunrobin Castle en komen terecht in Dornoch.Ondanks zijn slechts 900 inwoners is Dornoch de hoofdplaats van Sutherland. Tevens bisschopszetel.Het bisschoppelijk kasteel is inmiddels omgebouwd tot hotel. Hier vinden we dicht bij het strand een rustige en mooie camping.(Dornoch Caravan and Camp Park)

Zaterdag 12  juni:

Gaan met de spartamets naar Embo en zien een aantal zeehonden. Verder brengen we de dag door met internet en skypen we naar Nicole.

Zondag 13 juni:

Daar het weer slecht is blijven we nog een dag. We lopen door het dorp en doen wat boodschappen. Lekker een boek lezen is ook wel heerlijk.

Maandag 14 juni:

Gaan weer op weg en rijden door Bonar Bridge naar Tain. Dit dorp ligt aan de Dornoch Firth. Een dorp met fraaie architectuur, wat duidt op betere tijden. Nemen de brug over Cromarty Firth, daarna de A9 over de Moray Firth richting Inverness.  Rijden richting Aviemore en slaan bij het bord Boat of Garten af en vinden daar een camping (Boat of Garten holiday park). Wandelen door het dorp en zien, als we op de brug van de rivier de Spey staan, een waterspreeuw. We lopen de rode mountain trail, maar zien niets bijzonders. Het weer knapt gelukkig op.

Dinsdag 15 juni:
Het is weer een beetje regenachtig. We nemen de spartamets en gaan naar het ospreycentrum.Dit centrum ligt in het Abernethy Forest. Een mooi bos waar we drie pond moeten betalen om naar de videobeelden van het ospreynest te mogen kijken. Er zitten drie jongen in. Er zijn veel sijsjes te zien die daar gevoerd worden.We maken nog een wandeling in het bos, de Lochgroute, om de kruisbekken te zien, maar we horen ze slechts.

  

Template design by Leonard