vrijdag 31 augustus

Vertrekken heel vroeg.Het wordt al heel gauw heet en er staat veel wind.Via de borden onderweg worden we gewaarschuwd voor windvlagen.De weg is saai en het landschap wisselt van begroeid naar kaal. Er zijn grote stukken afgebrand.Aan de horizon zien we verschillende brandhaarden.De weg is eindeloos.Zien onderweg een grote groep valkparkieten

verschillende arenden,wouwen en groepen zeebravinken. We rijden vandaag 700 km om de beurt.Nemen een caravanpark in Elliot aan de Stuart Highway.Daar aangekomen nemen we eerst een duik in het zwembad.Dat doet goed.Het is erg warm.Gelukkig koelt het 's avonds af. 

zaterdag 1 september

Rijden vandaag de Stuart Highway naar het National Park Elsey in Mataranka.Hier gaan we op de camping staan.Maken gebruik van het heerlijke termaalbad. Boven ons zitten tientallen parkieten te kwetteren. Zien ook een aantal walibi's waarvan er een met  een jong in de buidel.

 

Raken in gesprek met een stel uit Nieuw-Zeeland en zij geven ons advies over Kakadu en de Westkust. Voordat we het weten is het 20.00 uur.Gaan eten en terwijl we koffie drinken staan de walibi's achter ons te kijken.Het is erg warm, maar gelukkig koelt het tegen de avond redelijk af. Gaan morgen naar Katherine en gaan hier de voorraad aanvullen.

 

zondag 2 september

Vandaag rijden we slechts 108 km.Gaan onderweg naar de Cutta Cutta Caves.Krijgen hier een rondleiding.

Hierna gaan we naar het voeren van de barramundi vissen. Ze leven in een visvijver en worden elke dag twee keer gevoerd.Uiteindelijk gaan we naar Katherine.Hier doen we de nodige boodschappen en vullen de voorraad weer aan.Daarrna naar een mooie camping: Big 4.Hier gaan we lekker naar het zwembad.Het is over de 35 graden dus lekker om op te frissen.We hebben zelfs berijk met onze telefoon en bellen meteen de kinderen.Ik heb namelijk wat problemen met mijn camera en heb Pascal gevraagd om Nikon te bellen voor een oplossing. 

maandag 3 september

Gaan vandaag naar Katherine Gorge.Dit is een canyon waar je een boottocht kunt maken.Om 11.00 uur kunnen we mee.

 

We gaan eerst naar de camping,die er op loopafstand is.De canyon is erg spectaculair.Halverwege moeten we eruit en lopen naar de volgende boot die ons  naar de tweede canyon brengt.Op de terugweg van hetzelfde laken een pak.We genieten van de kloof,maar zien geen vogels.Terug op de camping krijgen we een geweldige show te zien van de bowerbird.Het mannetje heeft samen met het vrouwtje een nest gebouwd van allemaal rechtopstaande takjes.Voor het nest heeft het mannetje materiaal neergelegd speciaal voor het vrouwtje.Uniek is dat alle dingen dezelfde kleur hebben.In dit geval wit.Als het mannetje bij het nest komt zet hij de veren van zijn kop op en dan verschijnt een fantastische felroze kuif.Hij hipt en brengt haar een vrucht.Geweldig om te zien.

 

dinsdag 4 september

 

Gaan vandaag eerst naar het computercafe om ons verslag door te mailen.Daarna naar de liquorstore om wijn te kopen.Helaas is deze dicht en gaat pas om 12.00 uur open.Dus geen wijn.Vervolgen de Stuart Highway en slaan bij Edith Falls af. Maken een wandeling naar de waterval en gaan op de terugweg in het meer pootjebaden,heerlijk! Het is vreselijk heet dus dat doet goed.Kunnen in Pine Kreek wijn kopen en komen aan in het Kakadu National Park.Gaan naar de informatie en krijgen een boekje mee.Onderweg ziet Cock een blacknecked ooievaar, maar verder niets.

 

Komen aan bij de camping van Yellow Waters. Boeken meteen een bootcruise voor morgen.Gaan om 17.00 uur een wandeling maken naar Yellow Waters.Een schitterend wetland,waar we ganzen,eenden,ijsvogel,reigers,kleine en grote zilverreigers zien.Ook nog in een boom een zeearend en een raaf. 's Avonds is er een diashow over de dieren van het park.Ook laat de ranger enkele foto's zien van de hoge waterstand in het regenseizoen.Spectaculair!! 

woensdag 5 september

Zijn vanmorgen om 6 uur opgestaan en gaan om kwart voor 7 een boottocht van twee uur maken door de wetlands van Yellow Waters.Het is nog fris zo vroeg,maar de zon is al op.Er hangt een nevel op het water.Een mooi geheel.De vogels hebben het al druk.We zien zilverreigers,nachtreigers,kraanvogels,eenden en ganzen en ook enkele zeearenden en wouwen.De krokodillen zwemmen naast de boot.

 

Zij zijn nog in het water omdat de temperatuur van het water (30graden) hoger is dan de buitentemperatuur.Straks als de zon de aarde heeft opgewarmd dan gaan ze aan land.Ook enkel sterns en waterkippen laten zich zien.Er verschijnt een jong van de black-necked stork. Er is een nest in een boom te zien waar een paartje drie jongen heeft groot gebracht.Even later komt moe eraan en geeft het jong een vis.De tijd vliegt voorbij en voor we het weten zijn we weer terug op de camping.De foto's van de zeearend blijken achteraf schitterend te zijn.Gaan 's middags een wandeling maken in het wetland en zien zeearenden,die door raven worden gepest.Ook de ijsvogel laat zich zien.Op de camping maar weer naar het zwembad.

 

donderdag 6 september

Zijn vandaag vroeg op weg.Rijden de Kakadu Highway af richting Darwin.Gaan naar Ubirr Rock Art Sites.Hier zie je rotstekeningenvan de Aboriginals,die zo'n 5000 jaar geleden gemaakt zijn.Ze zien er mooi uit.

De omgeving is schitterend.Boven op de rots heb je uitzicht op Arnhemland, het land van de Aboriginals waar je niet in mag zonder permit.We rijden terug en doen boodschappen in Jaribu.Dit is een nieuwe nederzetting met moderne winkels en een supermarkt.Verder veel toeristenbedrijven en een Holiday Inn Hotel in de vorm van een grote krokodil.Daar zien we ook een boom met tientallen vliegende honden.Rijden verder terug en stoppen bij de boottramp van Guluyamibi.Daar komen we bij de East Alligator River.Een ranger vertelt over de zoutwaterkrokodillen en wijst ons er een aan in de rivier.Verder is er niets te zien.We gaan verder en komen bij Mamukala.Hier is een kijkhut bij een wetland.

We zien pelikanen,reigers,ganzen,eenden,sterns,waterkippen,steltkluten en enkele wouwen.Nemen 10km verder een camping en besluiten na het zwemmen nog een keertje terug te gaan.Buiten de hut zien we nog vinken en honingzuigers.

 

Template design by Leonard