Zondag 6 januari:    

Het is droog als we opstaan en we besluiten naar de Yala Valley te rijden. De weg is redelijk alhoewel we wel door een rivierbed moeten. Er is niets bijzonders te zien en we rijden door naar de weg waar we gisteren waren. Het is verschrikkelijk druk en het wordt steeds donkerder. We gaan terug naar de camping. Het begint te regenen en het houdt niet meer op. De drie groningers, die we al meer hebben ontmoet en met een tentje reizen, komen koffie drinken. Het is reuze gezellig. We moeten zelfs verkassen want we staan in het water. Zoveel regen hebben we nog niet gehad!

Maandag 7 januari:

Nemen de Ruta 9 richting El Carmen. Op een maisveld ziet Cock wel drie red-legged seriema's (kuifseriema) staan.

 

We kunnen er niet dicht genoeg bijkomen en we vragen bij een boerderij, maar de baas is er niet en komt pas over twee uur terug. Dat duurt ons te lang en we rijden weer verder. Bij Embalse la Ciénaga zien we een american woodstork (kaalkopooievaar),

 

fulvous (rosse) en white-faced(witwang fluiteenden) whistling ducks,pied-billed grebe (dikbek fuut) en cinnamon teal (kaneel taling). We drinken koffie bij een uitzichtspunt en zien de guira cuckoo (guira koekoek) en de doubel-collared seedeater (witbaard dikbekje).

 

Bij de camping aan het meer zien we de red-crested finch (rode kroongors) en de grassland yellow finch ( grasland saffraangors). We rijden verder naar Embalse las Maderas, een mooie weg langs het vijfvingerige meer. In het bos zijn de wegen vol met bruine, witte en gele vlinders die zich te goed doen aan de mineralen in de modder.

 

Cock ziet plotseling een red-faced guan!! (roodmasker chacohoen) Komen weer op de Ruta 9, een weg die wel erg smal is, door het regenwoud voert en met haarspeldbochten omhoog slingert. Een schitterende omgeving met bomen vol varens en bromelia's. Onderweg stoppen we bij Dique Campo Alegre en zien bij het meer, waar koeien en paarden gewoon loslopen, hele grote groepen white-faced bissen (witwang ibissen),

 

american woodstorks (kaalkop ooievaars), yellow-billed pinteals , whistling herons (fluister reiger) en  neotropics cormorants. In de bosjes zien we white and black monjita (zwart-wit monjita),

 

vermillion flycatcher, masked gnatcatcher (maskermuggenvanger), sayaca tanager en  thick-billed sisking (dikbeksijs). Vinden onderweg een prima camping langs de rivier waar we verder gaan met vogelen. Zien veel fork-tailed (vorkstaart vliegenvanger) flycatchers, bay-winged cowbirds (bruine koevogel), southern beardless tyranulet en black phoebe ( zwarte phoebe). Zitten tot laat buiten en zien als het donker wordt veel vuurvliegjes oplichten. Een fantastisch gezicht!

5e maand

Dinsdag 8 januari:

Hebben heerlijk geslapen. Cock ziet een grote spin op het dak van de camper en als ik het luik dicht wil doen zie ik hem daar op zitten en krijg bijna een hartstilstand. Hij had zo maar naar binnen kunnen komen ik moet er niet aan denken!! Rijden nog terug naar het laatste meer, maar zien geen nieuwe vogels. Rijden naar Salta en doen bij de Jumbo boodschappen. Vinden de camping Municipal snel en schrikken van de drukte! Dit is niet wat wij willen, maar er is niets anders, dus blijven maar vandaag, maar echt niet langer! Er is een heel groot zwembad bij en er wordt weer heel wat vlees op de grill gelegd. In de namiddag wordt het alsmaar drukker en op een gegeven moment is Cock het zat en wil weg. Dus we pakken alles in en daar gaan we. Bij de ingang staat een hele rij auto's te wachten. Als we dat zien zijn we opgelucht dat we vertrekken. Rijden richting El Carril en nemen de Ruta 33 naar Cachi. Daar vinden we een gratis municipal in Chicoana. 's Avonds komt er onweer en regent het flink. Het koelt er maar een beetje van af.

Woensdag 9 januari:

's Nachts blijft het droog, maar 's ochtends begint het weer en niet zachtjes ook. Het giet uren achter elkaar zodat de hele camping blank staat! We blijven dus maar hier. Het heeft geen zin om verder te gaan met dit weer.'s Middags gaan we richting Catchi. Rijden eerst langs heel veel tabakvelden.

 

De tabakplanten staan volop in bloei. Op een paaltje zit een blue-black grassquit (jacarina gors). We rijden door tot het gravel en merken onderweg dat er door de hevige regenval veel stenen op de weg liggen en één keer komen er zelfs spontaan enkele stenen naar beneden als we langs rijden.  Daar zien we een golden-rumped euphonia ( goudrug organist) en safran-billed sparrow (goudsnavel gors). Langs de weg zit een ferrugunous pygmy owl (Braziliaanse dwerguil) op een paaltje en in een boom twee white-barred piculets (zebra dwergspecht). Gaan weer naar de gemeentecamping terug.

Donderdag 10 januari:

Nemen de Ruta 68 richting Cafayate. Onderweg stoppen we af en toe om te vogelen en nemen de afslag naar Guachipas. Dit is een rustige weg en we zien veel golden-collared macaws (geelnek ara's)

 

die in speciale bomen zitten en smullen van de peulen die daar hangen. Op de weg lopen veel miljoenpoten.l Verder zien we stripe-capped sparrow (dabbene's gors). Rijden door het dorp en zien veel armoedige huisjes, maar wel een mooie grote kerk en veel nonnen!  We rijden door schitterend gekleurd gebergte waar de Rio de las Conchas doorheen slingert. Het is warm en afwisselend schijnt de zon en is het bewolkt. Opeens steekt een andean tinamou (andeshen) de weg over. Dichtbij Cafayate komen we in een gebied met duinen en er zijn veel wijngaarden en even zoveel bodega's. We gaan door het dorp, dat er erg toeristisch uitziet, en vinden een plekje bij camping Loro Huasi. Het is er erg druk. We zien een hepatic tanager(zomertanager).

Vrijdag 11 januari:

Na een ..nacht met veel herrie en weinig slaap gaan we de Ruta 40 vervolgen richting San Miquel de Tucuman. Zien weer veel wijngaarden. Het is weer erg warm. Om tien uur is het al 35 graden! Zien onderweg wel vijf white-fronted woodpeckers (cactusspecht) op een cactus.

 

Ook vliegen er veel brown-backed mockingbirds(bruinrug spotlijster) rond. Verder zien we een chimango caracara poseren op een cactus.

 

Verder zien we sock's swift( andes gierzwaluw).Bekijken de ruines van Quilmes die ons niet kunnen bekoren. Rijden door naar Taffi del Valle over een slingerende bergweg die eerst niet zo best is. Onderweg zien we drie gullies waar we white-winged cinclodes(witvleugelwipstaart) en white-sided hillstar (vr)(witflank bergnimf) aantreffen De flarden mist worden steeds dikker en het laatste stuk rijden we in een dichte mist. Gelukkig dalen we en wordt het weer helder. In Taffi del Valle gaan we naar de municipal camping en vinden een mooi plekje. We ontmoeten een Texelaar die met de fiets hier rondrijdt en er al tienduizend kilometer op heeft zitten. We kletsen gezellig wat af bij een borrel en een kopje koffie. Ook het avondeten delen we samen.

Zaterdag 12 januari:

Na een wolkbreuk vanochtend zijn we om half twee naar de doorgaande weg gegaan om de auto's van de Dakar Ralley langs te zien komen. Zij komen vanaf Salta en we hebben hele hoge verwachtingen. We hebben uren en uren gestaan en er kwamen veel motorrijders voorbij en een aantal squads en ralleyauto's,

 

maar vrachtwagens hebben we niet gezien. Om half acht zijn we teruggegaan naar de camping, moe van het staan en een beetje teleurgesteld.

Zondag 13 januari:

Rijden al vroeg terug richting Salta om voorbij El Infernillo bij de drie waterplekken te vogelen. We zien alleen het vrouwtje white-side hillstar (witflank bergnimf).Bij El Infernillo komt de mist net binnendrijven. We gaan rustig naar beneden en zien nog wel enkele mooie bloemen. Halverwege de berg op de gele bloemen van het koolzaad zien we een subtropical doradito (smalvleugel doradito).  Gelijktijdig komt Martin de berg op fietsen en kunnen we hem nog de hand schudden en hem een goede reis wensen. We rijden richting El Morral, een mooie bergweg wel erg toeristisch. Het is zondag dus heel druk. We zien onderweg veel mooie vlinders. In Moreno vinden we een camping El Torrejones. Volgens de eigenaar is het er 's nachts heel rustig.

Maandag 14 januari:

Na een zwoele nacht met veel lawaai van het langs denderende verkeer, de kraaiende hanen, het geschreeuw van de pauw, blaffende honden en stekende muggen gaan we verder richting San Miquel de Tucuman. Onderweg komen ons de auto's van de Dakar Ralley tegemoet die  naar het zuiden gaan. We volgen de Ruta 9, een rechte weg, en bij Rosario de Frontera vinden we een camping van de automobielclub. Een prima terrein en erg rustig. Het termaalbad zijn ze nog aan het vullen. Als ik de was ga doen blijkt het water uit de kraan zó heet dat ik al gauw de blaren op mijn vingers heb. Uitspoelen met koud water is er niet bij! Het water in de douche is net zo heet! We zien mooie hagedissen

 

en als het donker wordt laten de red-faced guans (roodmasker sjakohoen), die in de bomen zitten zich luidruchtig horen en ook zien. Een flinke bui zorgt gelukkig voor wat verkoeling, dus zullen we heerlijk slapen.

Dinsdag 15 januari:

's Morgens maken de guans veel lawaai. Ook laten de plush-crested jays (pluchekap gaai) zich zien, evenals de squirrel cuckoo. Rijden via Palomitas en San Pedro naar het Parque Nacional Galilegua. Daar hebben ze een speciaal plekje voor casas rodantes of te wel campers. We staan lekker in de schaduw. Het is erg warm. Tegen de avond lopen we de berg op en komen bij een mirador. We kijken uit over de rivier. We zien een plushed-crested jay.

 

Lopen nog twee trails, maar niets te zien. Besluiten morgenochtend vroeg nog een keer terug te gaan.

Woensdag 16 januari:

Om zes uur lopen we het rondje van gisteren nog een keer en zien wel wat meer nl. de green-cheeked conure (groenwang parkiet), de great rufous woodcreeper (grote muisspecht), white-necked heron (withals reiger), roadside hawk (wegbuizerd), white throated quail dove (withals kwartelduif) en de saffron billed sparrow (geelsnavel gors). Na het ontbijt gaan we weer verder. Na het plaatsje galilegua ziet Cock aan de kant van de weg een woodstork (kaalkop ooievaar).

 

We stoppen en het blijkt een verzamelplaats van grote en kleine zilverreigers, roseate spoonbills (rode lepelaars), cormorants, whistling ducks en vier woodstorks.

 

Dat is nog eens boffen! Even verder zien we twee giant woodrails (reuzen bosral) en twee spotted sandpipers (amerikaanse oeverlopers). Bij het plaatsje Caimancito nemen we de ruta 1 naar La Estrella. De weg is eerst asfalt, dan gravel, dan asfalt en vervolgens zó slecht dat we denken met de Ruta 40 te maken te hebben! Verschrikkelijk!! Komen uit bij de Ruta 5. Ook niet geweldig, met veel gaten. Bij Las Lajitas nemen we de 30 en vervolgens de 16. Dit is een rechte weg van wel 500 km. Vol gaten en kuilen. Cock moet laveren om er zonder kleerscheuren langs te komen. We gaan bij El Quebrachal bij de Texaco staan. Het is windstil en weer vreselijk heet!

Donderdag 17 januari:

Vanaf vanochtend vroeg regent het al en het houdt maar niet op. Gelukkig is het nog niet zo heet als gisteren. Het waait meer. We zien veel smooth-billed ani's (kleine ani's)vliegen maar door de regen kunnen we ze niet vastleggen. Als we later stoppen zien we wel zes white woodpeckers (witte spechten) op een boom.

 

 

Wauh die zijn prachtig! Bij de volgende stop zien we een kolibrievlinder. Wat is die snel! Bij het koffiedrinken zien we lark-like brush runner (leeuwerik struikloper) en crested becard (kuif becarde). Ondertussen is het opgehouden met regenen en is de weg ook weer beter geworden. Het is een saaie weg om te rijden. Er komt geen eind aan. We stoppen bij Pampa del Infierno en vinden een plekje op de camping, waar we 's avonds ook nog verlichting en dus stroom hebben.

 

Het nadeel is dat het weer laat druk wordt met Argentijnen die een asado gaan doen. Dus weer erg luidruchtig tot laat. Het is erg drukkend warm!

Vrijdag 18 januari:

Vervolgen onze weg op de Ruta 16. Doen boodschappen in Presidencia R. Saenz Pena en bij la Escondida slaan we links af naar de 9. Het eerste stuk is erg slecht met veel gaten. Onderweg is aan twee kanten water en er groeien  veel waterhyacinten.Cock ziet een paartje southern screamers (kuifhoenderkoet).

 

Even later zien we heel veel woodstorks en grote zilverreigers en een maguari stork (maguari ooievaar). Via Captain Solari gaan we naar het Parque Nacional Chaco. Het is een zandweg en redelijk te rijden. Na zes km. bereiken we de ingang. We vinden een plekje op de ruime camping. Als we even op het gras staan worden we aan alle kanten belaagd door hordes muggen. Om gek van te worden! Dan maar eerst lange broeken aan en goed inspuiten. Dat helpt gelukkig wel. Wat wil je ook met deze temperatuur!  Zien in de bomen een nieuwe soort parkiet: white eye parakeet (witoog parkiet). Lopen de trail en zien in de verte de cream-backed woodpecker.

 

De muggen maken het wandelen erg lastig. Onderweg in het bos veel pluch-crested jay's en ook purplish jays (purpel gaai). Als we terug zijn bij de camper zit er een paartje green-cheeked conures in de boom (groenwang parkiet). Even later horen we het  geroffel van een grote specht en ja hoor vlakbij zit een paartje cream-backed woodpecker (cremerug specht). Ook zien we een greater ani (grote ani).

 

Zaterdag 19 januari:

We worden gewekt door het lawaai van de apen(guasuncho's) in de bomen. Een herrie van jewelste!!  Jammer dat we ze niet kunnen zien. We gaan met de camper naar de lagune. Daar er geen water in de lagune zit zijn er ook geen vogels te zien. Zien langs de kant van de weg een klein hertje met jong : een guasuncho hert. Het is weer heel heet en de muggen zijn weer erg lastig.

 

Gaan verder in de schaduw zitten en hopen dat er nog wat leuks voorbij komt. En ja hoor de cream-backed woodpecker laat zich weer zien en de crimson-crested woodpecker laat zich jammer genoeg alleen maar horen.  Al waar we zwetend en krabbend gaan we vroeg naar bed.  

Zondag 20 januari:

Onderweg zien we nog aardig wat vogels o.a. woodstorks, whistling herons, limpkin en enkele wattled jacana's (leljacana), white monjita's

 

en heel veel uiltjes. Ook steekt een slang van wel twee meter de weg over! Gaan eerst naar een park in Colonia Benitez. Het is niet wat wij dachten en je kunt er niet blijven dus gaan we maar verder. In Resistencia zoeken we een camping, maar het is er vreselijk druk, eveneens in Santa Ana bij het Lago Pozo  en bij Paso di Patria.  Besluiten een benzinepomp te zoeken om te staan, maar ook dat lukt niet. Uiteindelijk komen we bij Ita Ibate en vinden op een privé camping een prima plekje aan de rivier de Parana. De temperatuur is heerlijk met een lekker windje. Géén muggen, dus in één woord: heerlijk!!

Maandag 21 januari:

Cock had vannacht erg veel last van een rug vol muggenprikken! Fijngestampte paracetamol bracht uitkomst. Dit is een dag van opruimen, wassen en schoonmaken. Eindelijk is daar de gelegenheid voor. Verder ziet Cock op de camping nog een aantal nieuwe vogels o.a. yellow-billed finch (gewone  safraan gors), yellow-billed cardinal (geelsnavel kardinaal), epaulet oriol ( roodboeg troepiaal), ochro coloured piculet ( okerkeur dwergspecht), ringed kingfisher (amerikaanse reuzenijsvogel)

 

, black-capped trush (witoksel lijster) en picui ground dove ( picui duif). Overdag is het heerlijk met een lekker windje. ‘s Avonds gaat de wind liggen en is het weer erg warm.

Dinsdag 22 januari: 

Gaan vandaag lekker niets doen, alleen maar relaxen en genieten van de niet zo hoge temperatuur nu het bewolkt is en er een lekker windje staat.

Woensdag 23 januari:

Rijden terug naar de grote weg en slaan links af richting San Miquel. Onderweg worden we aangehouden door de Gendarmerie Nacional. Ze bekijken de camper van binnen en van buiten. Als ze klaar zijn en alles hebben gezien mogen we weer verder rijden. In San Miquel regelen we bij het toeristenbureau een excursie naar Ibéra. Komen  bij Carlos terecht die een jeep heeft en ons zal rondrijden.

 

Zijn reuze benieuwd. Hij komt nog even langs om een cd te brengen van het gebied. Zitten op de Municipal, een mooie camping. Jammer dat er 's middags harde muziek wordt gedraaid i.v.m. het festival van vrijdag. Gelukkig is het 's avonds rustig. Het is wel weer erg heet, er staat geen wind.

Donderdag 24 januari:

Gaan om acht uur weg om met een jeep (wat heet een jeep: een heel oud barrel van een jeep!) naar het Reserva Provincial Esteros del Ibéra.

 

Onderweg blijken nóg vier mensen mee te gaan. Jammer genoeg kunnen we onderweg niet uitstappen om foto's te maken. We rijden over moeilijk begaanbare zandwegen die we echt niet met de camper hadden kunnen rijden. Het eerste uur zien we grote bossen met dennenbomen waar de hars van wordt afgetapt. Onderweg zien we in het water veel capibara's met jongen en ciervo de los pantones,

 

grote herten en een brushland tinamou (cordoba tinamoe).

 

Als we in San Nicolas aankomen rijden we even later het terrein van een Estancia op. Dit gebied is eigendom van een rijke Amerikaan. Onze chauffeur gaat de parilla aansteken en kip bakken. Wij lopen over het terrein en zien cattle tyrant, chopi blackbird, yellow-rumped marshbird  De parilla is heerlijk, met lekkere kip eb salade. We gaan  nog verder het gebied in naar een aanlegsteiger, waar we in een bootje stappen en rondgevaren worden. Jammer genoeg gaat het steeds harder waaien en moeten we na tien minuten weer terug. We wachten een half uur, maar het gaat regenen en dus besluiten we terug te keren. Wat een pech! Bij de Estancia houden we nog een pauze en zien we verschillende field flickers.

 

Al met al toch een geslaagde dag! Moe maar voldaan keren we naar de camping terug. Het begint te regenen en daardoor koelt het een beetje af.

Vrijdag 25 januari:

Rijden dezelfde weg terug en zien in de wetlands een  paar large-billed terns.

 

Verder veel woodstorks, maguari storks, ibissen, heel veel caracara's en black vultures. Gaan naar San Ignacio waar we op de campingPlaya del Sol gaan staan. We ontmoeten een Argentijn die ons een andere camping in de buurt aanraadt. Hij neemt ons mee naar het dorp en geeft ons een rondleiding. Drinken samen een biertje bij het plaatselijk hotel. Vlakbij de camping stopt hij opeens en laat ons een vogelspin zien die de weg oversteekt. Hebben natuurlijk weer geen camera bij ons! De temperatuur is heel aangenaam en dus wordt het heerlijk slapen.

Zaterdag 26 januari:

Blijven nog hier en genieten van de heerlijke temperatuur. Zo'n 30 graden met een lekker windje. 's Avonds is er een feest hier op de  camping. Er worden grote boxen neergezet. Dat belooft wat! Cock ziet een chestnut-eared aracari (bruinoor aracari). Dat is een kleine toecan met een speciale snavel en een rood met geel gestreepte buik

 

. Heel mooi! Uiteindelijk begint het feest om twaalf uur met harde muziek en een verkiezing van Miss Carnaval. Duurt tot een uur of drie. Wat een herrie!

Zondag 27 januari:

Wandelen 's morgens over de camping van de Club de Pescadores. Zien geen speciale vogels. Het is druk met dagjesmensen op de camping. Om elf uur wordt er overal vuur gestookt om te hele stukken vlees te grillen.

Maandag 28 januari: 

Rijden terug naar de Ruta 12 richting Iguazu. Bij Saltos de Tabay gaan we naar de  watervallen. Zijn niet spectaculair. Ook zie je niet veel vogels. Gaan weer verder en komen bij Eldorado bij een camping uit met zwembad. Is wel nidig met deze temperatuur.

Dinsdag 29 januari:

Gaan al vroeg op pad en gaan meteen door naar het Parque Nacional Iguazu. Het is al aardig druk als we het parkeerterrein oprijden. We nemen eerst de trein naar paseo Garganta del Diablo. Zitten wel een kwartier in een volle trein. Lopen de trail naar het eindpunt en komen bij een gigantisch complex van  watervallen.

 

Het water valt soms wel dertig meter naar beneden en spat alle kanten op. Een spectaculair gezicht. Onderweg zien we grote vissen in het water zwemmen. Ook zien we een refuscent tiger heron en een stripe backed bittern.We nemen de trein terug naar het Catarata station Overal waar gegeten wordt zie je neusbeertjes rondlopen.

 

Soms met jongen.Lopen de upper trail om de watervallen van een andere kant te bekijken. We kijken er boven op. Een wondermooi gezicht. We gaan naar camping Americano en duiken gauw het zwembad in. Het is weer bloedje heet!

Woensdag 30 januari:

Staan heel vroeg op om de Amucotrail te lopen in Aguazu. Op de camping horen we een specht roffelen en het blijkt een helmet woodpecker te zijn.

 

Nou de dag begint goed. Hopen op een goed vervolg. In Iguazu is het al best druk zo vroeg. We lopen lekker onder de bomen en het is zo wel uit te houden. Opeens zien we maar liefst twee toekans in een boom zitten. Dat is even wat!! Het vervolg van de trail is teleurstellend. Er vliegen wel veel mooie vlinders sommigen heel groot. We lopen nog de lower trail en zien de watervallen achter elkaar.

 

Wederom een fantastisch gezicht. Zijn nu wel erg moe en gaan naar de camping terug. En daar zoeken we natuurlijk meteen het zwembad op. Zien vanuit onze luie stoel nog violaecius euphonia's in de bomen boven ons.

Donderdag 31 januari:

Vandaag wordt een zwembaddag. We willen naar de kolibrietuin, maar die is pas vanmiddag open dus afkoelen in het water komt dan goed uit.'s Ochtends ziet Cock maar liefst vier aracara's in de bomen boven ons. 's Middags kijken we onze ogen uit in de kolibrietuin.

 

 

Er zitten maar liefst zeven verschillende kolibries o.a.glittering-bellied hummingbird, gilded sapphire, versicolored emerald, violet-capped woodnimf, black-throated mango en planalto hermit. Ze zitten erg dichtbij en ze zoemen als hommels langs je heen. Jammer dat de zon zich af en toe verstopt achter de wolken. Er zitten ook bananaquits bij de feeders en bij de bananen.

 

We kunnen er niet genoeg van krijgen. Het is een schitterend schouwspel.

Vrijdag 1 februari:

Rijden richting Wanda  en nemen daar de 19 richting Andresito. Rijden dwars door het oerwoud met temperaturen die daar bij horen. Opeens zien we wel veertig swallow-tailed kites (zwaluwstaart  wouwen) in de lucht! Heel bijzonder om te zien! 

 

 

 

Passeren het bord van het Parque Provincial Urugua-i. Na twintig kilometer zien we een ingang met een kantoor. Er is niemand aanwezig maar een paar gasten vertellen ons dat er wel iemand moet zijn. Even later komt een ranger en we mogen blijven. Zoeken een mooi plekje dicht bij de rivier. Als we daar een kijkje nemen zien we heel veel grote vlinders,

 

koninginnepages, die mineralen in het water zoeken. Er zitten oranje, gele, witte, bruine, picassogekleurde vlinders en nog veel andere soorten. Een veelkleurig schouwspel. Er zit een vrouwtje green kingfisher (groene ijsvogel) op een tak boven het water. Later komt een hert drinken en zitten er een paar streamsight warblers (beekkant gorsen) .Lopen een trail en zien een paar white-throated spadebills (witkeelbreedbektirans) en een rufous- capped motmot (roodkop motmot).Het is weer erg warm. Er komt af en toe een leguaan langs. Ook heel apart.

 

Zaterdag 2 februari:

Als Cock buiten komt ziet hij bij de rivier tot zijn verbazing twee black-fronted piping guans (zwartmasker guans). Die komen alleen maar hier voor bij de Uruzurivier, dus is het zien van een paartje wel héél bijzonder. De foto is niet goed maar wel duidelijk een grote prachtige kip!

 

Wat een begin van de dag! Rijden  na de koffie weg. De weg gaat nog steeds door het park. Zien nogmaals een ingang en lopen daar een trail met orchideën. Jammer genoeg bloeien ze niet. Zien op het water enkele libelles.

 

Gaan verder op de 101. Langs deze weg veel thee, mate-kruiden (voor in de argentijnse thee) en tabaksplantages. Zoeken de camping in Bernardo de Irigoyen, maar vinden er geen. Rijden door naar de 17 en vervolgens naar de 20. Vinden uiteindelijk een camping vlak voor San Pedro. Het regent en het koelt lekker af. Kunnen we heerlijk slapen!!

Zondag 3 februari:

Gaan weer verder richting Obera. Bij San Vincente slaan we linksaf. We rijden door een schitterend gebied met veel tabak dat in grote schuren hangt te drogen.

 

Verder zien we alleen maar jungle. Bij El  Soberbio nemen we de 2 naar de Moconá watervallen. Een fantastische weg met veel theeplantages.

 

 

 

We gaan naar de camping El Refugio en worden daar allerhartelijkst ontvangen door een gids. We krijgen de nodige informatie en hij stelt enkele excursies voor. Doen het vanmiddag rustig aan. genieten van de vele mooie vlinders die hier rondvliegen.

 

Lopen naar de rivier en zien de pied-water tyrant en piratic flycatcher.

 

Maandag 4 februari:

Gaan om acht uur met de auto door het oerwoud naar de Yaboti rivier om daar met de boot de rivier op te varen richting Moconá watervallen. Het bijzondere aan deze watervallen is dat ze in de lengte lopen en niet zoals altijd van boven naar beneden. Ze zijn het resultaat van  een geologische fout in de Uruguay rivier, tussen  de mond van de Pepiri Guazú en Yaboti stroom en de Braziliaanse rivieren Serapiao en Calixto. Moconá Privinciaal Park ligt in het  Yaboti Biosphere Reserve en ligt tegenover Turvo State Park en Brazilië. Het is een fantastisch gezicht. Kilometers waterval naast elkaar. 

    

komen uit bij het park en gaan met de auto weer naar de camping terug. Tegen de avond lopen we de Horacio trail. Een erg mooie wandeling dwars door het oerwoud. We zien alleen heel veel mooie vlinders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de camping zien we red crested finch (rode kuifgors) en variegated flycatcher (bonte tiran)

Template design by Leonard