Donderdag 24 juni:

Nemen de kustweg. Verder gaat het langs oninteressante havensteden zoals Leven, Methil en Buckhaven.We rijden door Kirkcaldy, een uitvoerhaven van steenkool. Aan de overkant van het schiereiland Fife ligt Edinburgh.We worden, geholpen door de Tom Tom, naar de Forth Bridges geleid en om Edinburgh heen geleid. Nemen weer de coastal route en bereiken Aberlady. Daar is een bezoekerscentrum. Aberlady Bay is een zeevogelreservaat. Aangezien hier het getijde ons niet gunstig gezind is moeten we helaas doorrijden. We gaan naar North Berwick. Vinden daar een mooie camping aan zee, wel groot. Je kijkt uit op Bass Rock, een vogeldomein. We lopen langs de kust naar het dorp. Er is een bezoekerscentrum en een haven. We lopen ook het stadje nog even in. Leuke eettentjes en winkeltjes .

Vrijdag 25 juni:

Informeren bij de receptie om naar Bass Rock te gaan. Om 12.15 uur gaat er een boot. Dus naar de haven.We horen daar dat we meekunnen, maar dat we nog anderhalf uur moeten wachten. Voor 12 pond p.p. doen we dat zeker.De zee is rustig en we zien bij het eerste eiland, waar we omheen varen, heel veel zeehonden. We kunnen ze van erg dichtbij bekijken.Als we Bass Rock naderen zien we in de lucht duizenden Jan van Genten af en aan vliegen. De rots is helemaal wit door de vogels die zo dicht bij elkaar nestelen. Wat een geweldig gezicht! We zien ook nog alken, papegaaiduikers en kuifaalscholvers.Als we weer aan land zijn gaan we mosselen eten in het stadje. Ze waren werkelijk heerlijk!

Zaterdag 26 juni:

We gaan vandaag naar Bamburgh. Daarvandaan  willen we met een boot oversteken naar de Farne Islands. Daar we verwachten dat het in Bamburgh erg druk is willen we op tijd op de camping zijn. We gaan weer langs de kust En komen nog langs Holy Island, waar we vroeger met de kinderen ook al eens zijn geweest.Bij Belford nemen we de B 1342 naar Bamburgh. We zien al gauw het imposante kasteel en heel veel toeristen. Op de camping(Warner Holiday Park) is het erg druk, maar we krijgen een plaatsje. We maken buiten de camping nog een wandeling door de weilanden.

Zondag 27 juni:

Vertrekken vroeg naar Seahouses en kunnen de camper voor 4 pond bij de haven neerzetten.Om tien uur kunnen we met de boot mee. Kosten 28 pond p.p. Onderweg zien we veel zeehonden en papegaaiduikers en enkele Jan van Genten. Op het eerste eiland zijn heel veel papegaaiduikers wel heel dichtbij. Ze vliegen met hun bek vol visjes zo over je heen. Een machtig gezicht. Cock kan zijn hart ophalen met fotograferen. Ook broeden er kuifaalscholvers, zeekoeten en meeuwen. Op het tweede eiland broeden heel veel visdiefjes. Je moet gewoon uitkijkeb dat je niet op de eieren of jongen trapt. Ook vallen de vogels je regelmatig aan om hun nest te verdedigen. Ze pikken gewoon op je hoofd. Het is verstandig om een pet of hoed te dragen.Ook broeden er groete sterns, kokmeeuwen, papegaaiduikers, alken, zeekoeten en kuifaalscholvers. Je kunt er overal heel dichtbij komen en dat maakt het zeker de moeite waard.Jammergenoeg moet je wel op elk eiland 6 pond p.p. betalen voor de national trust. Als we weer bij de camper zijn besluiten we niet heel ver meer te rijden en gaan naar de andere camping in Bamburgh( Buddle Bay).Wat een rust heerst hier. Een hele verademing vergeleken met de drukte van gisteren.

Maandag 28 juni:

Gaan via Alnwicknaar de B 6341 en rijden binnendoor naar Hexham. Daar zoeken we een camping(Causey Hill Holiday Park ) zodat we de volgende dag vroeg naar de boot kunnen rijden.

Dinsdag 29 juni:

Gaan nog een bezoek brengen aan de Mall vlak voor Newcastle. Toen we heen gingen hebben we gezien, dat daar kledingwinkels waren o.a. Gap. Viel erg tegen, alles was heel oudbollig, echt "english style" !!Gaan om Vijf uur aan boord en hebben een rustige overtocht.

Woensdag 30 juni:

Om 10 uur gaan we van boord en zijn om half elf weer thuis.

 

 

Template design by Leonard