vrijdag 21 september

Vertrekken uit Broome na nog wat boodschappen te hebben gedaan en gaan richting Port Hedland. Halverwege ligt Port Smith. We hebben gehoord,dat het erg mooi moet zijn,dus besluiten we daar een nachtje te gaan staan.Echter halverwege de gravelroad zitten we vast in het zand.

            

De weg is erg slecht,veel zandheuvels. Met veel moeite kunnen we de auto weer op gang krijgen.Cock stuurt hem een eind verder waar hij kan draaien.Ik zie hem gelukkig al gauw terug komen.Dit is echt niet leuk meer en we zijn blij als we uiteindelijk weer op de Northern Highway uitkomen.We spreken af geen gravelweg meer te rijden (hadden we dit gisteren ook niet afgesproken?).Rijden door tot 80 Miles Beach en informeren eerst hoe de weg is. Wel gravelroad,maar goed te doen!!Daar gaan we dan toch weer.De weg valt inderdaad mee en we komen bij een mooie camping aan zee.Na bijgekomen te zijn van de vermoeienissen lopen we even naar het strand en zoeken mooie schelpen.Als we weer op de camping komen zien we enkele mensen bij elkaar staan.Als we kijken blijkt er een dodelijke gifslang te zitten.Hij wordt gevangen,maar wij gaan vanaf nu wel binnenzitten!!!

zaterdag 22 september

Gaan terug naar de Northern Highway via de gravelroad.Onderweg zien we mooie paarse bloemen.Op de grote weg kunnen we opschieten.We gaan richting Port Hedland.Het is ook al weer erg heet.Tot onze schrik gaat opeens een lampje van de auto af en toe branden.Daar we geen boekje van de auto hebben weten we ook niet waar het lampje van is.We besluiten eerst de Toyotadealer te zoeken in Port Hedland.Daar aangekomen horen we dat we vanmiddag maar terug moeten komen.Zoeken dan maar een camping op.Hier ziet alles er prima uit.Cock belt naar het verhuurbedrijf en hoort dat er iets met de radiateur is.Hij kan het zelf oplossen en na een half uur is het leed geleden!Gelukkig!Gaan 's middags nog even naar het centrum,maar dat stelt echt niets voor.Kijken bij de haven,waar veel schepen liggen die geladen worden met ijzererts.

 

Port Hedland is hiervoor de belangrijkste haven van Australië.Gaan ook nog naar Finucane Island,waar we grote zwermen zeebravinken zien.Verder veel mangroven,maar weinig vogels.Gaan terug naar de camping om af  te koelen bij het zwembad.

zondag 23 september

O,moeder wat is het heet!!Deze hitte werkt zo verlammend,dat je om 10 uur geen pap meer kunt zeggen.Daarom gaan we vanmorgen rond Port Hedland een paar plekken bezoeken om vogels te spotten.Eerst naar de waterzuivering.Er zitten veel steltkluten,eenden en meeuwen.Tussen de steltkluten bevinden zich wel 20 red-necked avocets,een kluut met een rode kop.

 

Erg mooi.Jammergenoeg zit er een hek omheen,zodat we geen foto's kunnen maken.Gaan ook nog naar 6 miles creek.Een mooie kreek met veel water.Cock staat tot zijn enkels in de modder om enkele shots te schieten.Ik zoek nog wat schelpjes,vooral hoorntjes.Daarna weer terug naar de camping,eten en natuurlijk weer het zwembad.

maandag 24 september

Gaan richting het Karijni National Park.Vanuit Port Hedland richting Newman.Na 200 km richting Tom Price,dan rijden we zo het park binnen.Onderweg zien we veel bergen en ook veel roze,gele en paarse bloemen.Vooral het woestijnroosje is schitterend.

          

We gaan eerst naar het bezoekerscentrum.Daar krijgen we een kaart met uitkijkpunten.Jammergenoeg kunnen we maar een beperkt aantal gorges(canyons) bezoeken,vanwege de gravelwegen.Maar de twee die we bezoeken zijn spectaculair diep met mooie watervallen en pools.Cock ziet een aantal Australian ringneck papegaaien.

 

Ze zijn erg mooi van kleur.De weg naar Tom Price is heel mooi vanwege de bergen.Daar aangekomen gaan we naar de camping,waar roze kakatoes naast en op je stoel komen zitten.Genieten dus.

 

dinsdag 25 september

Vroeg weer op,eerst naar Paraburdoo en via het Nanutarra Roadhouse en de Bullara Road naar Exmouth.In totaal bijna 500 km.Het eerste stuk van de route gaat door bergen en is redelijk afwisselend.Het volgende stuk is saai en langzamerhand wordt het heter en steekt vanaf tien uur de harde en hete woestijnwind op.Onderweg gaat de kilometerteller over de 9000 km heen!In Exmouth gaan we naar het toeristenbureau.Worden weer reuze goed te woord gestaan,maar niet heus! De mensen in Australië zijn echt niet vriendelijk.Ze snauwen je af en hebben weinig tijd voor je.Gaan naar de camping bij de vuurtoren,zo'n 17 km ten noorden van Exmouth.Maken nog een strandwandeling,genieten van de hoge golven en zoeken nog wat schelpen.

 

Het waait hard op de camping en de wind voelt fris aan.'sAvonds moeten we zelfs binnen gaan zitten! Voor het eerst niet afkoelen in het zwembad.

 

woensdag 26 september

 

Hebben vannacht voor het eerst onder het dekbed geslapen.Was wel lekker,moet ik zeggen.Het heeft de hele nacht hard gewaaid.Gaan morgen eerst naar het uitkijkpunt bij de vuurtoren.Je waait uit je hemd,maar het uitzicht is geweldig. Rijden verder langs de kust,waar je overal paden hebt om naar  het strand te gaan,We rijden bij de boat ramp erin.Zien meteen twee visarenden,die een nest hebben.

 

Treffen een paar aussies en raken aan de praat. Zij gaan om negen uur met de glasbodemboot een tour maken van een uur.Als de boot aankomt blijkt dat wij gemakkelijk mee kunnen.Goede timing! Wat een prachtig gezicht al dat koraal en de duizenden vissen en visjes.Ook zien we twee grote zeeschildpadden.Als we aan land komen horen we dat er nog twee visarenden zitten.die nog een nest aan het maken zijn.Kaassie voor Cock.Hij kan zich helemaal uitleven en de vogels tot op vijf meter benaderen.Gaan verder naar de observatiehut,maar daar is niet veel te zien.Bij Turquoise Bay zien we veel mensen snorkelen. De zee ziet er uitnodigend uit.Rijden tot aan het einde van de sealed weg,waar we het strand  nog even opwandelen.Gaan hierna weer de 91 km terug.Zien veel blackfooted rock walibi's,emu's,een busterd en veel fantastische bloemen.Boeken in Exmouth een walvistour voor morgenavond.Zitten nu op de big4 camping 

  

 

 

donderdag 27 september

 

 

Rijden weer naar het N.P. Kijken bij de kijkhut,waar enkele strandlopers en rifreigers  zitten.Gaan naar Yardie Creek om de trail te lopen.Die gaat langs de gorge en daar zien we enkele nesten van witte kakatoes en aalscholvers.Het uitzicht vandaar naar zee is erg mooi.Het blauwe water is schitterend.Op de terugweg stoppen we voor een paar emoes en stoppen bij Sandy Bay.

 

Een heel wit maagdelijk strand voor ons alleen.Het water is heerlijk warm.We wanen ons in het paradijs.Gaan weer terug naar de camping om op tijd te zijn voor de walvistour.We vertrekken om vijf uur uit de haven.Om tien over vjif zien we onze eerste walsvissen.Geweldig.

 

Er zitten hele groepen bultruggen voor de kust.We krijgen er heel wat te zien.Na een uurtje worden we getrakteerd op een glas champagne en een paar kingprawns.Heerlijk.We varen tot het half acht en zien de zon ondergaan en de volle maan op komen.De walvissen laten zich nog steeds zien en horen.Het was echt de moeite waard. 

 

Template design by Leonard