vrijdag 28 september

Gaan vandaag op weg naar Coral Bay.Dit ligt zo'n 160 km van Exmouth vandaan.Vanaf de grote weg is het nog 10 km. We arriveren al vroeg.Achteraf gelukkig maar,want het is al aardig druk en we horen dat overmorgen(zaterdag) de schoolvakantie begint en het hier erg druk wordt.Als we een camping gevonden hebben gaan we eerst een seawildlifetour boeken. Morgen om half tien vertrekken we met een boot tot 's middags drie uur.We krijgen alvast onze snorkelspullen mee,die we vandaag al mogen gebruiken.Wat een service!Het water is fris en het zicht niet erg helder.Ik ben blij als ik in de zon kan gaan liggen.Dat belooft wat voor morgen! Drinken 's avonds een borrel bij de buren.Erg gezellig! 

zaterdag 30 september

Om negen uur zijn we bij het boekingskantoor.Om half tien vertrekken we.Eerst varen we een heel stuk het Ningaloo Reef op en zien twee bultruggen.De zee is door de harde wind erg ruw.Ik krijg een beetje kriebels als ik bedenk,dat ik daarin ga snorkelen.Maar ja ,voorlopig is het nog niet zover.We zien een grote schildpad en enkele dolfijnen.Na de koffie gaan we naar een rustige plek,waar we gaan snorkelen.Het is er prachtig en ik voel me als een vis in het water.Cock blijft dicht bij me en is ook duidelijk opgelucht,dat het goed gaat met mij.We zien hele scholen visseno.a.o.papagaaivissen,koraalvlinders,baracuda's,zeekomkommers en nog veel meer.Het koraal heeft mooie kleuren.

 

Ondertussen heeft de schipper gehoord waar de mantarog zich bevindt.Daar gaan we meteen naar toe.Wat een belevenis om boven zo'n groot beest te snorkelen.Hij heeft wel vijf meter spanbreedte en zwemt rustig door terwijl wij met hem meezwemmen.Super! Op de boot krijgen we een lekkere lunch en daarna gaat een groep,waaronder Cock,snorkelen met rifhaaien.Ze zien er wel drie!Cock is helemaal opgetogen.We zien onderweg nog een zeeslang van drie meter! Om drie uur zijn we weer terug en kijken terug op een fantastische dag .Om vijf uur komen de buren een borrel drinken en het is weer gezellig.Morgen scheiden onze wegen zich weer. Hebben daarna geen zin meer om te koken en halen een pizza,die is heerlijk.

zondag 1 oktober

Rijden naar Carnarvon,dat ligt op ongeveer 265 km van Coral Bay.Het is ontzettend druk richting het noorden.Iedereen gaat naar het strand.Ik kan ze geen ongelijk geven,het was echt mooi.Onderweg zien we weer veel dode kangaroes.En dus ook veel wouwen en kraaien,die van de gedekte tafel komen genieten.Als we koffie drinken kan Cock nog foto's maken van de ring-necked papegaaien.Zien ook nog hele tapijten van gele en roze bloemen.

Een fraai gezicht.Nemen een camping voor senioren,dus hebbenwe geen last van families met kinderen.Krijgen een plaats met schaduw en een frogmouse! Die zit rustig in de boom en kijkt van boven op ons neer.

 

Alles is super schoon op de camping. 's Middags gaan we naar het strand en de haven. Zien nog reuze sterns,strandlopers,lesser sterns en grutto's. Ook laten twee grote mantelmeeuwen zich zien.Als we weer terug zijn bellen de kinderen,dus we kunnen er weer tegen.

 

maandag 2 oktober

Gaan vandaag naar de kust 75 km ten noorden van Carnarvon,daar zijn blowholes.Dat zijn gaten in de rotsbodem waar de zee met grote kracht water doorheen blaast.Dat water spuit dan meters hoog de lucht in.Een spectaculair gezicht.De kust is erg ruw.

                           

Er zitten wel drie soorten sterns,die in de branding  naar voedsel duiken.Ook zien we een Jan van Gent.We rijden de asfaltweg af tot point Quobba en vandaar de gravelweg een stukje.Lopen naar de zee en genieten van de rotsen en de daarop stukslaande golven.We zien mooie duinflora.Op de terugweg maken we veel foto's van de gele,roze en paarse bloemen.Geweldig mooi! Ook zien we kleine vogels met felrode stuit en een rode gevlekte borst.We kunnen ze niet vinden in het boek.Blijken  achteraf crimson chats te zijn 

dinsdag 3 oktober

Hebben lekker uitgeslapen(tot half acht) en gaan naar North River Road om daar naar de fruit en groenteplantages te kijken. Bij Bumbak's geven ze een rondleiding,dus dat lijkt ons wel interssant.We krijgen eerst uitleg over de bananenplanten,daarna over de mangoteelt en daarna over de wijnbouw.Alles gebeurt hier met de hand.Tijdens de oogst werken de mensen hier zestien uur per dag!Het water komt uit de rivier, het zit wel 18 meter diep.Er is altijd water alleen zie je het niet,het wordt naar boven gepompt.Er is maar acht weken per jaar water te zien in de rivier.Daarna gaan we naar Rocky Pool.De eerste km zijn gravel,de rest asfalt,tot de laatste vier km weer slecht gravel.De Pool zit vol water,er zwemt een zwarte zwaan,enkele meerkoeten,twee futen en wat aalscholvers.

 

Op de terugweg zien we twee wedged-tailed eagels vlak bij.Cock is er als de kippen bij en maakt mooie plaatjes.

 

'sAvonds bekijken we de foto's en genieten van alles wat we overdag gezien hebben.

woensdag 4 oktober

Gaan vannochtend eerst naar Chinamon Pools.Dit zijn poelen in de Gascoyne River waar altijd water instaat. We zagen steltkluten, pelikanen,steltlopers,sterns, plevieren, shelducks, pacific blackducks, meerkoeten,grote en kleine zilverreigers en kleine aalscholver.Daarna gaan we naar de kapper.We hebben al veel rare kappers onderweg meegemaakt,maar dit sloeg alles.Eerst kwam ze een kwartier te laat,deed de deur open,zei niets,wees naar de stoel waar je moest gaan zitten.En begon als een razende te knippen.Je werd er zelf nerveus van.Dit alles zonder een woord!Cock was als tweede aan de beurt.Ze nam een tondeuze,zette er een opzetstuk op en begon,tot ontzetting van Cock,zijn hoofd te bewerken.Hij kreeg het er spaans benauwd van.Gelukkig werd hij niet helemaal kaal,maar het resultaat viel bij Cock niet in goede aarde.Toen ze vroeg of ze zijn snor nog moest doen,wist hij niet hoe gauw hij uit de stoel moest komen.Weer een ervaring rijker togen we naar Shark Bay.Een afstand van 364 km.Onderweg veel gele en roze bloemenvelden gezien.Erg mooi! Bij de afslag Overland Roadhouse veranderde het landschap in een duinlandschap.Bij Hamelin Pool zijn we naar de stroma tolites gaan kijken.Dit zijn kolonies micro-organismen,die door de meest ideale omstandigheden(extreen zoutgehalte van het water,de aanwezigheid van calcium-bycarbonade en het kleine verschil in eb eb vloed) hier kunnen groeien.

 

 donderdag 5 oktober

Gaan naar Monkey Mia,een plaats 29 km verderop.Deze plaats is vooral bekend om de dolfijnen,die hier 's morgens naar het strand komen om gevoerd te worden.Toen we aankwamen moesten we eerst betalen en daarna zagen we op het strand een menigte mensen staan.We zijn erbij gaan staan en zagen de dolfijnen,een stuk of tien.Er werden mensen aangewezen,die een vis aan de dolfijnen mochten geven.Als het voeren afgelopen is verdwijnen de dolfijnen weer richting open zee. Op de terugweg zijn we nog even gestopt bij Little Lagune.Terug in Denham gaan we internetten en ontmoeten we Ineke en Rob (van de bootcruise in Coral Bay) en maken een praatje.Gaan naar Eagle Bluff en zien ze daar weer.

 

Zien hier een rotspapagaai.Gaan nog naar het zeeaquarium,maar dat viel erg tegen.In Denham gaan we naar een bandenspecialist om de banden na te laten kijken,want ze zijn erg glad.Hij is het met ons eens en na een telefoontje met ons verhuurbedrijf maken we een afspraak voor morgenochtend. 

 

Template design by Leonard