Week 1


9 oktober blijven we nog op de camping. Het is prachtig weer en we klussen en relaxen wat. 's Avonds koelt het flink af. 10 oktober worden we wakker na een heel koude nacht. We zetten voor het eerst 's morgens de kachel aan. We rijden dezelfde weg terug en zien al gauw een grote groep wilden kalkoenen op de weg. Stoppen bij de Emory Pass en hebben een prachtig uitzicht.

 

Bij Hillsboro rijden we rechtdoor tot bij de I-25.

 

Bij Elephant Butte is een state park en daar gaan we overnachten. Het is een schitterend park met uitzicht op het meer.

 

Er zitten grote groepen Gambel Quails tussen de struiken.

 

Ook een enkele roadrunner. Het weer is prima, zon met een koude wind dat wel.

11 oktober   gaan we op weg naar Bosque del Apache National Wildlife Refuge.

 

We gaan over de I-25 dat schiet lekker op. In het park rijden we de North en South Loop. We waren er al bang voor dat het zou tegenvallen. Nou dat deed het zeker! Een paar groepen witte pelikanen,

 

amerikaanse koeten, amerikaanse kluut, killdeer plevier,

 

rosse stekelstaarten, kuifeenden en black phoebe.

 

Teleurgesteld vervolgen we onze weg naar Albuquerque. Daar zoeken we het Rio Grande Nature State Park. We moeten daarvoor door een hele drukke stad met ontzettend veel onder en over elkaar lopende snelwegen. Bij het park aangekomen blijkt dat je er niet kunt overnachten. Dat is een enorme tegenvaller. Dan maar eerst naar het Petroglyph National Monument. We rijden naar de Boca Negra Canyon en lopen de Mesa Point Trail. Daarvoor moet je een steile berg opklimmen en onderweg zie je enkele Petroglyphen.

 

Wat is dit een tegenvaller! Dat kan er nog wel bij vandaag. Boos gaan we door om een slaapplaats te zoeken. Blijkt er in Albuquerque ook nog een Balloonfestival te zijn en dus rijden we zover mogelijk door. Buiten de stad vinden we een camping bij Coronado Monument, maar vanwege het festival betalen we het dubbele tarief!! Hoezo pechdag!!Als we eenmaal zitten horen we ineens kraanvogels

 

overkomen.Het is de eerste grote groep die we zien. de camping grenst aan de Rio Grande.

12 oktober  rijden we naar de dump en daar zie ik een coyote. Hij is niet erg schuw en laat zich van alle kanten bewonderen. Cock kan hem goed fotograferen.

 

Een goed begin van de dag. We gaan terug via de I-25 naar de I-40 richting Gallup. Zien onderweg een aantal luchtballonnen in de lucht.

 

Slaan linksaf naar de 117. Dit is een mooie weg met veel verschillende rotsformaties. We stoppen bij de grootste arch van New Mexico nl. La Ventana. Op de weg terug nemen we de gravelweg naar de Sandstone Blufs. Daarna gaan we naar het Blue Water Lake State Park om te overnachten.Bij binnenkomst steekt een hert de straat over. 13 oktober vertrekken we weer na een hele koude nacht. Via de I-40 naar de 419 bij Gallup en verder via de 264 en 119 naar het Canyon de Chelly National Monument. Daar rijden we de Southern Rim van 37 miles en stoppen bij iedere overlook. Wat een schitterende canyons.

 

We genieten hier enorm van. Een klein hagedisje van hooguit vijf centimeter is het enige levende wezen dat we hebben gezien.

 

Gaan na afloop naar de camping waar we nog heerlijk buiten kunnen zitten.

 

14 oktober doen we eerst de Nothern Rim en bezoeken verschillende overlooks.

 

 

Via Chinle gaan we naar de 191 en daarna naar de 160 door Kayenta en vervolgens de 98 naar Page. Het Landschap Is soms overweldigend met veel rode sandstone rotsformaties. In Page boeken we de tour door de Antelope Canyon X voor morgen en gaan naar de Walmart om te overnachten. 15 oktober eerst naar de Antelope Canyon X en de wandeling door de nauwe kloven is werkelijk adembenemend. De lichtval is fantastisch.

 

 

 

Na afloop gaan we eerst naar Lake Powel om het meer te bewonderen.

 

Daarna naar de Horseshoe Bend. Na een hele klim is het uitzicht op de Coloradorivier zeker de moeite waard.

 

Daarna rijden we verder richting Flagstaff en slaan af naar de Marble Canyon de 98A. Dit is een prachtige rit met schitterende rotsen aan twee kanten. Buigen af naar Lees Ferry waar we op de camping een super mooi plekje vinden met uitzicht op de Colorado Rivier.

 

En dat met een heerlijk warm zonnetje! Wat willen we nog meer.
Week 2
16 oktober vervolgen we de 98A en zien aan de linkerkant de Vermillion Cliffs. Recht omhoog staande rotsen met allerlei kleuren. Rijden het Kanaib Forest binnen met het Jacob Lake. Rijden door tot aan Fredonia waar we de 389 nemen. In Hurricane ziet Cock een bandenspecialist en wil de achterband nogmaals laten nakijken. En inderdaad er zit een vishaakje in die steeds een beetje lucht laat ontsnappen. De band wordt geplakt en opgelucht rijden we verder. Via Colorado City en St. George door Utah. Onderweg staan veel Joshua trees op de vlakte.

 

Rijden daarna een stukje door Arizona om bij de Virgin River een mooi plekje voor de nacht te vinden ($8).

 

17 oktober vertrekken we, na een rustige nacht, richting Valley of Fire State Park. Daar rijden we naar de bekendste punten zoals Elephant Rock,

 

de White Domes, Seven Sisters en Arch Rock.

 

Onderweg zien we een paar Big Horn Sheep

 

Ook zien we onderweg een rotswren en een cactus wren.

 

 

Het is er erg heet en we zijn blij dat we een plekje met stroom hebben kunnen bemachtigen. Kunnen heerlijk in de
schaduw zitten buiten. 18 oktober bekijken we eerst de bijenkorven: Beehives alvorens we via de west ingang het park verlaten.

 

Rijden langs Las Vegas maar niet erin. Daar is het ons te druk.

 

Nemen de 160 en rijden door het Humboldt Tolyabe National Forest. De kleuren van de rotsen zijn indrukwekkend. Slaan af naar Tecopa waar we naar de camping willen. Die bevindt zich midden in de woestijn. Er is geen water wel bronnen waar we even mogen kijken. Daar zijn we gauw klaar mee. Wat een oude troep. Rijden nu al de hele dag door de woestijn en het is dor en heet, zo'n 33 graden! We denken dat het in Death Valley nog heter kan zijn en besluiten daar van af te zien. We rijden de 127 naar het zuiden om bij Baker de I 15 op te gaan. Dat schiet lekker op. Hopen bij Barstow iets te vinden voor de nacht, maar bij de Walmart mag je niet staan. Verder naar een paar campings, maar daar wil je niet dood gevonden worden.

 

Wat een zootje maken die amerikanen er van. Gaan verder naar de 58 en 395 en hopen bij Inyokern een betere camping te vinden. Na de hele dag rijden hebben we na het aanschouwen van deze camping geen puf meer om verder te gaan. Dus we blijven hier maar een nachtje. We hebben geen alternatief. Hopen dat het niet zo blijft!

 

19 oktober  vervolgen we onze route via de 14 en daarna de 178. We rijden door een schitterend gebied met veel gele struiken afgewisseld met heel veel joshua trees.

 

Gaan over de Walker Pass en komen uit bij het Lake Isabella. Een groot meer met veel picnic sites. We besluiten de 155 via Glenville te nemen, maar komen in de problemen met de erg steile weg als er een vlagger staat en we moeten stoppen. We hebben niet genoeg power om verder te kunnen en het lukt Cock gelukkig om met een paar keer steken de weg naar beneden te vinden. Dat is een hele opluchting! We gaan terug naar de 178 en rijden tot Bakersfield langs de Kern River naar beneden. Gaan verder via de 99 tot Visalia. Onderweg veel fruit plantages met sinaasappels, druiven, perziken, mango's en pistachenoten.

 

Daarna naar de 198 richting Sequoa National Park. We vinden een plekje op de eerste camping en zien daar de acorn specht

 

en drie hertjes. Horen bij het Visitor Center dat er wegwerkzaamheden in het vervolgtraject zijn en voor campers langer dan 20 feet niet aan bevolen. Nou dat wordt morgen dezelfde weg terug. Het is niet anders. 20 oktober staan we met regen op. We rijden terug naar de 99 en slaan af bij Fresno en nemen de 41 naar het Millerton Lake State Park. Een mooi meer.

 

Het waait wel hard en het is zelfs fris. We maken er een rustig dagje van. 21 oktober is het weer zonnig en weinig wind. We rijden naar Madera. Daar doen we boodschappen in een mexicaanse supermarkt. Nemen de afslag naar het Merced Wildlife Refuge en zien al gauw honderden kraanvogels op de velden. Dat beloofd wat! We rijden de Wildlife Autotour en ja, hoor dit is waar we op zaten te wachten. Allerlei watervogels in grote getalen o.a. ibissen,

 

kraanvogels, sneeuw-en kolganzen, koeten. cinnamon teals, krakeenden,snip,

 

steltkluten, grutto's, witte pelikanen, grote en kleine zilverreigers

 

en northern shovelers. We genieten er van. In de lucht vliegt een white-tailed kite.

 

We rijden verder naar Lido waar we op het Flagcity RVResort tussen hele grote campers een plekje vinden.

 

22 oktober vertrekken we weer en rijden door een schitterend natuurgebied waar de Nappa rivier de hoofdrol speelt.

 

We zien heel veel kluten, steltkluten, strandlopers en grutto's.

 

 

De 128 slingert door het gebied. Jammer dat het wel aardig druk is. We vinden een slaapplaats bij John die een schitterend huis heeft en ons als boondocker een plek aanbiedt. Hij heeft internet voor de gasten. Het is het beste internet van de hele vakantie. John vertelt dat de brand zo dichtbij kwam dat hij het vuur kon zien. Het was de grootste brand in de geschiedenis van Californië.
Week 3


23 oktober willen we de kustweg gaan rijden, de Highway 1. Dat is een weg die smal en slingerend langs de zee gaat met heel veel nauwe bochten en soms erg steil.

 

De rotsen in de zee zijn gelaagd en de kustlijn vaak erg steil.

 

 

Er is onderweg geen afslag het land in dus we moeten doorrijden tot Elk. Ondertussen hebben we gezocht naar een slaapplaats maar nog geen gevonden. We hopen, als we afbuigen naar de 12, nog iets te vinden, Maar dat valt tegen. Of te duur of te slecht. Dus maar verder. Gaan door een schitterend bos met redwood bomen.

 

De weg is echt schitterend. Maar we balen dat we niets vinden om te slapen. Gaan daarom maar terug naar Santa Rosa. Daar is een camping van P.A. Blijkt dat die volstaat met vluchtelingen van de brand. We krijgen een plekje en instaleren ons voor de nacht. 24 oktober blijven we nog een nachtje om uit te rusten. 25 oktober is Nicole jarig!! En wij gaan San Francisco een bezoek brengen. Vertrekken al om zes uur en zitten meteen in de file. Bij Larkspur kunnen we de camper parkeren en op de ferry stappen naar S.F. Dat gaat heel soepel.

 

In de stad nemen we de Hop-on, Hop-of bus en laten ons lekker rondrijden. Het is schitterend weer. We bewonderen de Golden Gate Brug

 

 

en het eiland Alcatraz.

 

Ook China Town en het Golden Gate Park. Verder de Skyline van de stad en de vele mooie wijken .

 

 

 

We lopen van Pier 39,

 

waar op de pontons veel zeeleeuwen liggen te zonnen,

 

naar de Fisherman's Warf. Er zijn veel winkeltjes en eettentjes, maar vreselijk toeristisch. Om vier uur zijn we weer terug bij de camper en duiken we gelijk de file in. Gaan over de Richmondbrug.

 

Een brug met een dubbel dek met verkeer boven elkaar. Daarna met een flinke file naar Campbell waar we weer een boondocking adres hebben.

 

26 oktober op weg naar de highway 25 om naar het Pinnacles National Park te gaan. De weg er naar toe is in eerste instantie erg druk met veel stoplichten. We rijden langs kersenboomgaarden en sla-, kool- en knoflookvelden. Daarna wordt de weg tweebaans en de omgeving glooiend met dor gras. Bij de Pinnacles lopen we de Bear Gulch Trail.

 

Komen door grotten met trappen waar het heel donker is en heerlijk fris. Gelukkig hebben we een zaklamp mee. We moeten flink klimmen. Met deze temperatuur(36 graden!) valt dat niet mee. Lopen terug en zien veel vogels, o.a. Acorn Woodpecker, Steller's en Blue jay, White-Brested Nuthatch en heel veel Californische Quails.

 

De pinnacles waren niet wat wij ervan verwacht hadden.

 

Gaan weer terug naar de 25 en via King City rijden we naar Paso Robles waar we een schitterende camping vinden. Jammer dat hij aan de grote weg ligt!

 

27 oktober is het weer heet. We rijden naar de 46 richting Bakersfield. Hier worden de bungalowparken uit de grond(ik bedoel zand!) gestampt. Zien onderweg veel ja knikkers

 

die de olie uit de grond halen en zand, zand en nog eens zand. Op een ondergelopen stuk land staan honderden ibissen.

 

 

Via de 58 komen we aan in Mojave. Kunnen eindelijk in de schaduw gaan zitten. op de camping. Heerlijk! 28 oktober ver volgen we de 58 en slaan rechtsaf bij de Kramer Junction naar de 395 tot San Bernardino. Hier wordt het weer erg druk. Vijf of zes baans wegen zijn heel normaal.

 

Komen door bergen en later door bossen. Rijden door tot Desert Hot Springs waar we een camping vinden met zwembad. Daar liggen we al gauw in. Zalig! Het was vandaag maar liefst 37 graden! 29 oktober  brengen we een bezoek aan de Salton Sea met het Sonny Bono Salton Sea National Wildlife Refuge Complex. Onderweg veel palmboomplantages met aan de palmen grote zakken om de dadels te beschermen tegen de vogels.

 

Ook zijn er veel grote windmolenparken tegen de bergen aan gebouwd.

 

Van een oppervlakte van 37,600 acres geslonken tot 2,200 acres. Er is geen uitweg naar de zee. We rijden naar het Union Tract waar een uitkijktoren is. Cock loopt de Rock Hill trail en ziet western grebes en rudy ducks.

 

 

We proberen Unit 1 een eind verder op. Als we er bijna zijn zien we honderden kraanvogels op de velden.

 

Bij de parkeerplaats zetten we de camper neer en lopen de uitkijktoren op. En ja hoor, eindelijk zien we grote groepen sneeuwganzen. Wel ver weg, maar toch!

 

We vervolgen de weg en komen uit op de I-8. Moeten nog 8 km. en zijn dan bij Rio Bend RV and Golf Resort. Ziet er erg goed uit. Een mooi aangelegde tuin met vijver. Zelfs de wifi is super. We gaan er eens lekker voor zitten en dan staat er ineens een roadrunner voor mijn neus.


Week 4


30 oktober gaan we toch weer door want we moeten nodig boodschappen doen. Via de I-8 rijden we langs de Mexicaanse grens naar Yuma in Arizona. Onderweg komen we langs schitterende zandduinen.

 

Verder alleen maar woestijn! Overal wordt veel groente geteeld. Veel sla en kolen. We zien de camping al vanaf de grote weg liggen, maar moeten zeker 15 km. omrijden om er te komen. We krijgen op het Cocopah RV & Golf Resort een plekje aan de green. Jammer dat het weer erg heet is, maar tegen de avond wordt het beter. Het enige dat tegenvalt is de wifi . Ze hebben hier alleen hotspots bij de laundry en de library! En dan de trein! Het lijkt wel of die door de camper heendendert. 31 oktober gaan we weer verder. Vandaag moeten we door de woestijn. Een lange en saaie, niet zo'n beste weg. We rijden door indianengebied. Er is vaak tientallen mijlen niets anders te zien dan zand met kleine struikjes. Als we later door de Sonoran Desert rijden staan er grote Lucky, Luke cactussen

 

 

afgewisseld met kleinere lage cactussen.Soms ligt er veel zwart vulkanisch gesteente aan de kant. Af en toe doemen er kale hoge bergen op. Als we dichter bij de bewoonde wereld komen zijn er meer landbouwgebieden. Er wordt hier intensief bewaterd. Af en toe zien we duizenden koeien bij elkaar. Echte vleesfabrieken waar het ontzettend stinkt. We rijden door naar Las Colinas, een senior RV Park waar we een mooi plekje vinden. 1 november is Thom jarig. Gefeliciteerd Thom! ! Na een nacht met veel lawaai door de snelweg en de trein die alsmaar toeterde rijden we via de I-8 naar Pistacho Peak State Park. Daar rijden we een rondje en bewonderen de gigantische cactussen:

 

de giant suguaro's en de teddybear chollas. Het is een klein park en als Cock even naar de office loopt zie ik een cactuswren op de cactus zitten.

 

Geen tijd om op Cock te wachten pak ik mijn kleine cameraatje en leg het vogeltje vast. En het resultaat is verbluffend vind ikzelf. We besluiten naar het volgende statepark te gaan op 60 km. Dat is het Catalina State Park. Een schitterend park met giant suguaro cactussen en veel fremont cottonwoods en goodding's willows.. Die groeien hier omdat er water is. Je ziet het aan de natte plekken in het zand. We vinden een mooi plekje met schaduw en een lekker windje.

 

Met een prachtig uitzicht op de rotsen. Lopen de birdtrail en zien de red naped sapsucker,

 

gambell quails, northern cardinal, canyon towhee,

 

golden-crowned kinglet, bridled titmouse en bell's vireo.

 

We zien veel verschillende cactussen o.a. desert christmas cactus met rode bessen en whipple cholla met gele harde bloemen.

 

We kunnen nog lang lekker buiten zitten en genieten van de aangename avondtemperatuur. 2 november lopen we eerst de trail van gisteren nog een keer, maar de vogels laten het afweten. We rijden verder naar Tucson waar we bij de Sweetwater Wetlands gaan kijken. Het is een mooie wandeling. Jammer dat er zo weinig open water te zien is. In het water zwemmen shovelers, ruddy ducks, american wigeons, gadwalls, american coots and ..

 

 

 er vliegen veel libelles rond o.a. de rode desert firetail en de mexican amberwing.

 

. In de bomen veel wight crowned sparrows.

 

We gaan verder naar de I-10 om daarna af te slaan naar de I-19 naar Amado, waar we gaan overnachten bij het Mountain View RV Park.

 

3 november nemen we de paralelweg om weer op de I-19 te komen. We slaan af bij het Tubac Presidio State Historic Park. Hier is een museum en een ondergrondse tentoonstelling van de opgravingen van het Koninklijk Presidio van San Ignacio de Tubac gesticht in 1752.

 

In het dorp Tubac is een kunstmarkt en daar lopen we even doorheen.

 

Rijden terug naar de I-19, nemen afslag 8 om bij het golfterrein te vogelen. Helaas zijn alle vijvers droog en dus geen vogel te zien. Rijden door naar het Patagonia Lake State Park. Er zijn alleen nog plaatsen voor twee nachten dus dat doen we maar. In dit park waren we zes jaar geleden ook en we hebben er nog goede herinneringen aan. Er is een waterplek waar we verschillende vogels zien o.a. de gila en ladder-backed woodpecker

 

 

chipping sparrow, house finch,

 

northern cardinal, white-crowned sparrow, common grackle, red-winged blackbird en pyrrhuloxia. Op het water dodaars en american coots. 4 november is het voor het eerst helemaal bewolkt, dus lange broeken aan en een vest. We lopen eerst de trail langs het meer, maar daar is op drie hertjes na niets te zien. Daarna gaan we het plaatsje Patagonia bezoeken. Het is maar een klein dorp met een supermarkt(waar het fabrieksbrood maar liefst $5,65 kost!) een saloon, een visitor center en een kerk.

 

 

Er is ook een hummingbird garden en daar gaan we natuurlijk ook naar toe. Er zijn nog enkele kolibri's te zien.

 

 

 

Verder lesser goldfinch en de gewone vogeltjes. Als we op de camping aankomen staan er andere mensen op onze plek. We rijden terug naar de ingang en men snapt er niets van. De manager wordt erbij gehaald en die beloofd ons een andere plek en geld terug voor één nacht. Ze begrijpt niet hoe een medewerker ons twee nachten laat boeken, dat is hier niet de regel. Wij kunnen op ons nieuwe plekje genieten van enkele nieuwe vogeltjes o.a. ruby-crowned kinglet en verdin. 5 november staan we met zon op na een rustige nacht. Rijden naar de 82 richting Sonota. Rijden door een dor grasland met veel soaptree yucca's en desert spoons. Af en toe op de achtergrond glooiende heuvels. Bezoeken het San Pedro House

 

bij het Reparian National Conservation Area. We lopen langs de San Pedro River, maar er is weinig water en dus weinig vogels. Een northern shrike zit mooi op een tak. Vervolgen de weg naar Bisbee waar vroeger een kopermijn was. Vandaar nog de afgravingen.

 

Komen langs het Whitewater Draw waar we wel tienduizend kraanvogels kunnen bewonderen.

 

Er zitten een paar sneeuwganzen, lesser yellowlegs, shovelers en talingen tussen. Het blijft toch een fantastisch gezicht al die vogels bij elkaar! Er staan ook nog een tiental hertjes achteraan. Als we weer verder gaan komen we bij een omleiding en dat is een fikse! Moeten wel dertig km. omrijden om bij de camping Fort Willcox te komen. Als we de I-10 oprijden zien we schitterende rotsformaties.

 

Op de camping hebben we een mooi plekje gevonden. 6 november beginnen we met een gratis wafel met koffieontbijt op de camping. Wat een service. Gezellig en lekker!

 

Gaan vervolgens naar de I-10 en blijven daar 169 km. op. Doen boodschappen bij de Walmart in Deming en rijden door naar het Rockhound State Park. Daar is het vol, maar de aardige host bezorgt ons een mooi plekje op de groepsaccomodatie. Cock geniet van de curved-billed thracher.

 

 

 

We hebben een prachtig uitzicht op de bergen en de ondergaande zon maakt het plaatje af. 7 november gaan we via de 549, parallel aan de I-10, naar Las Cruzes om daar naar de 70 te gaan richting Alamogordo. Komen dan bij het White Sands National Monument.

 

Daar gaan we naar toe. Jammer dat het bewolkt is en het ziet er niet naar uit dat de zon door de wolken kan breken vandaag. Rijden 8 mijl , de Dunes Drive, met de camper het park in. De eerste helft is verhard, de tweede helft gaat over het witte zand. De duinen zijn schitterend en bestaan niet uit zand maar uit gypsum (gipskristallen).

 

De duinen beslaan een gebied van 710 m2. Het is het grootste gypsumveld ter wereld. We lopen een paar trails en maken veel foto's.

 

 

 

Gaan verder en slaan rechts af in Alamogordo om naar het Oliver Lee Memorial State Park te gaan.

 

Dat ligt heel afgelegen tegen het gebergte aan. Er is gelukkig nog één plekje en daar zetten we de camper neer. 8 november staan we op na een hele nacht regen. Dat is even wennen. We rijden weg van een natte camping en gaan naar de 54 richting El Paso. Daar gaan we naar de Outlet om te shoppen. Gaan vervolgens naar de I-10 naar Van Horn waar we op het Desert Willow RV Park een plek vinden. Het laatste stuk van de route is de lucht wel erg donker boven de bergen en we zien de temperatuur zakken van 13 naar 9 graden! Als we bij de camping zijn horen we dat het van de week zelfs gesneeuwd heeft hier. Bij ons gaat ook de kachel aan. 9 november  is het heel erg mistig en 7 graden. We gaan naar de I-10 en we zien de temperatuur oplopen. Als we afslaan naar de 118 trekt de mist op en komt de zon tevoorschijn.

 

De temperatuur loopt in korte tijd op naar 19 graden. Heerlijk! We rijden op een schitterende weg tussen de bergen. Af en toe een ranch, maar verder woont er niemand. Bij de splitsing nemen we de loop naar Fort Davis. We rijden helemaal alleen door de schitterende natuur. Opeens zien we een grote groep wilde bokken.

 

Ze vluchten meteen de heuvel op.

 

Rijden door het cowboydorp Fort Davis.

 

Na het dorp komt het Davis Mountains State Park. Er zijn verschillende vogelpunten waar Cock de mexican jay,

 

de acorn-en de ladder-backed woodpecker,

 

de tufted titmouse, de housefinch, de lesser goldfinch, de spotted towhee en de dark-eyed junco

 

ziet en een vos die komt drinken bij de waterbak.

 

10 november staan we op met 7 graden. Best fris zo 's ochtends! Vertrekken bijtijds omdat de campings in het Big Bend National Park wel eens vol kunnen zijn. Nemen de 118 naar Alpine, vervolgens de I-90 naar Marathon en daar slaan we af naar de 348. Op de 348 worden we al gauw getrakteerd op een javelina, een soort varken dat er uit ziet als een varken maar er niet aan verwand is.

 

We keren maar het varken is al gevlogen. Even later zien we een hele familie javelina de weg oversteken. Nu kan Cock ze ook goed bekijken. Jammer dat alles zo snel gaat want voor je het weet zijn ze verdwenen.vandaar deze teening zodat je een goed beeld krijgt van dit dier.

 

We zien ook nog een aantal hertjes. Komen bij de ingang van het park

 

de Persimmon Gap en kunnen gelukkig een plekje reserveren op de Rio Grande Village Campground. Rijden rustig verder. Het is ondertussen 33 graden geworden! Stoppen bij de Fossil Bone Exhibit. Een tentoonstelling met mooie skeletten en afgietsels van dino's.

 

 

Rijden verder naar de Dugout Wells waar geen water te vinden is en dus geen vogels. Nemen een kijkje bij de Rio Grande bij de Boquillas Canyon Overlook. Lopen de trail de berg op en bekijken de Rio Grande van boven.

 

Rijden naar de camping om lekker uit te rusten. 11 november gaan we terug naar Phanter Junction waar we de weg naar Chisos Basin nemen. Het eerste gedeelte is goed te doen, maar het tweede stuk heeft een paar fikse haarspeldbochten en zeer steile hellingen.

 

Als we op de camping aankomen blijkt die helemaal vol. Dus moeten we omkeren en dezelfde steile weg terug rijden. Dat was niet de bedoeling. Om de volgende teleurstelling te voorkomen nemen we de uitgang naar Marathon. Daar pakken we de I-90 naar Del Rio. Het is heel rustig onderweg en we kachelen vrolijk door. Onderweg bezoeken we de cactustuin en museum bij het Roy Bean Information Center.

 

Steken de Pecos River over en bekijken de canyon die die rivier in de loop der tijd heeft uitgeslepen. Er zitten veel black vultures onder de brug.

 

 

In Del Rio gaan we bij Buzzard Roost Campground overnachten.


 

 

Template design by Leonard