12 november bezoeken we eerst het vogelpunt in Del Rio bij de River Duck Ponds. We zien er een groep black-bellied whistling ducks en een belted kingfisher.

 

Gaan naar de I-90 richting Brackettville en vandaar naar Uvalda. In Uvalda komen we onderweg langs het Fort Inge Historical Park. We rijden er in, maar de weg is erg smal. We kijken bij de dam, maar zien geen vogels.

 

Daarna nemen we de 140 en brengen een bezoek aan het Cooks Slough Nature Center. We zien enkele vermillion flycatchers 

 

en een belted kingfisher en een grote zilver reiger .

 

Verder zijn de visvijvers leeg. In de bomen een groepje aalscholvers. Onderweg zien we regelmatig cested caracara's. Soms langs de weg en soms in boomtoppen.Ook zien we verschillende american kestrels.

 

Als ze opvliegen zie je wat een prachtige vogel het is! Rijden de 140 af tot aan Pleasanton waar we camping Buzzard Roost RV Park vinden voor de nacht. Het is de hele dag bewolkt en af en toe valt er wat regen. Het is zo'n 25 graden. 13 november gaan we, na een zeer onrustige nacht vanwege het geluid van de vele auto's en vrachtwagens, naar de I-37. Onderweg stoppen we bij het Corpus Christi Wildlife Sanctuary. We lopen de trail, maar op een vliegenvanger na is er geen vogeltje te zien.

 

Het is 25 graden en benauwd warm. Rijden bij Corpus Christi over de brug over de Corpus Christi Bay.

 

We zien het vliegdekschip , dat een tentoonstelling herbergt, in de baai liggen.

 

Als we door Rockport rijden zien we de gevolgen van de hurricane met eigen ogen. Bergen puin liggen naast de weg, daken naast huizen en bomen omgeknapt als luciferhoutjes.

 

In Fulton krijgen we bij Wilderness Oaks RV Resort een warm welkom. Hier hebben ze heel hard gewerkt om alles weer operabel te maken. En het voelt prima. 14 november  vertrekken we al heel vroeg naar een punt, gekregen van een visser op de camping, waar waarschijnlijk whooping cranes te zien zijn. Maar geen kraanvogel te zien. We rijden door naar het Aransas National Wildlife Refuge.

 

Zien onderweg een steenuiltje. Het visitor center is dicht vanwege herstelwerkzaamheden en we hoeven geen entree te betalen. We rijden de Auto Loop van 16 mijl. Bij het eerste punt zien we glossy en witte ibissen, grote en kleine zilverreigers, nachtreigers en een groep kraanvogels. We rijden verder naar het uitkijkplatform. Hier zit de bovenverdieping vol met zwarte- en roodkop gieren. Ze geven een show weg door met hun vleugels wijd te gaan zitten.

 

 

 

Verderop zien we enkele javelina's(varkens) in het moeras.

 

Terug in Fulton komt Cock op het idee om langs de haven te gaan om te kijken of er een boottocht te boeken valt. En ja hoor we kunnen om één uur mee. En nu maar hopen dat we de whooping crane te zien krijgen. De tocht begint met enkele dolfijnen die met de boot meezwemmen. Prachtig! Onderweg veel witte en bruine pelikanen, witte ibissen,

 

regenwulpen, grote blauwe reigers, nachtreigers, aalscholvers, caspian- en royal tern, roseata spoonbills,

 

crested caracara's en een breedbek fuut.

 

ook komt er een board-winged hawk voorbij.

 

En als klap op de vuurpijl van veraf enkele whooping cranes. Wat een imposante vogels zijn dat toch! Eindelijk zien we ze in hun habitat. Geweldig! Onze dag kan niet meer stuk! Als we terugvaren heeft de captain nog een toetje voor ons. Hij vaart naar de kant en we kunnen van vrij dichtbij een koppel whooping cranes met twee jongen bekijken.

 

En die leggen we natuurlijk heel vaak op de gevoelige plaat vast.

 

 

Wat een superdag! Om vier uur gaan we voldaan terug naar de camping. 15 november laten we Fulton en Wilderness Oaks Campground achter ons en vertrekken we via de I-35. Stoppen bij Lavaca Port om te vogelen, maar daar is de boardwalk nog niet hersteld en is er niets te beleven. We gaan naar Brazos Bend State Park Onderweg is het bewolkt en 29 graden. In het park is het benauwd en héél véél muggen. We lopen om het Elm Meer, maar gaan halverwege terug.

 

In de camper wordt je lek gestoken. Als we alle ramen dicht houden en de ventilator aan doen is het uit te houden. 16 november gaat Cock 's morgens de trail om het meer lopen. Heel af en toe komt de zon om de hoek kijken. Je hoort de alligators grommen in het water.

 

Hij komt moe, bezweet maar voldaan terug. Hij heeft slangenhals vogels,

 

black-bellied whistling ducks,

 

witte ibissen

 

en little blue herrons gezien.

 

In het water bloeiden de waterhyacinten en gele margrieten.

 

Op de kant veel bomen met hangende mosslierten.

 

Jammer dat we geen fietsen bij ons hebben, anders hadden we hier nog gebleven.17 november is het bewolkt en af en toe valt er wat regen. Eerst gaan we naar het visitor center van Anahuac National Wildlife Refuge. Daar staat een hele groep jagers te wachten tot het centrum open gaat. Daar wachten wij niet op en dus rijden we door tot aan de ingang van het park.

 

Daar rijden we de Loop langs Shoveler Pond. Zien veel bekende vogels. Als we een trail lopen zien we een groep van wel dertig roseate spoonbills op een dijkje staan. Natuurlijk veel te ver weg. Op de terugweg staan er veel vultures op de weg om een doodgereden prooi te verorberen. Er zit ook een crested caracara bij.

 

Rijden door naar High Island en zien bij Rollover Pass veel watervogels. Jammer genoeg geen skimmers. Bezoeken op de terugweg nog enkele audubon birdsanctuarys o.a. Eubanks Woods en Boyscout Woods. Er is niets te zien. Spreken een plaatselijke vogelaar die ons vertelt dat we bij het Smith Oaks moeten zijn. Maar ook daar niets bijzonders. Rijden verder naar Port Arthur en gaan bij Port Arthur RV Resort overnachten.

 

18 november wordt de dag van het moeras. We gaan naar de I-82 en volgen de kustlijn die ons af en toe bij het strand brengt en voortdurend langs waterpartijen. We zien veel watervogels o.a. royal terns,

 

bruine en witte pelikanen, kluten, willows, koeten, aalscholvers, roseate spoonbills,

 

visdiefjes, steenlopers, drieteen strandlopers,killdeer en grote en kleine zilverreigers. Een paar keer gaan we over een hoge brug. Als je op het hoogste punt bent lijk je er van af te vallen.

 

Voor Cameron moeten we met de veerpont over. In het water zwemmen enkele dolfijnen. Onderweg krijgen we een stortbui over ons heen. De lucht is gitzwart. Gelukkig komt na regen zonneschijn. We rijden naar het Palmetto State Park waar het erg druk is.

 

En ook erg duur. Dat komt omdat we geen inwoners van de staat zijn, alleen dan krijg je korting. Dat het niet erg vriendelijk voor de buitenlanders is interesseert ze niet. Jammer voor ons! 19 november staan we na een koude nacht op. Wat een verschil met gisteren. Toen was het nog 26 graden. Nu is de temperatuur gedaald tot 7 á 8 graden! We gaan terug naar Guedan omdat we daar misschien sneeuwganzen kunnen zien. Een afstand van wel 60 km. Máár we zien ze en dat is fantastisch! Het is een groep van wel duizend ganzen! Jammer dat ze te ver weg zitten om foto's van te maken.

 

We rijden de omgeving verder af. Er zijn veel rijstvelden,

 

soms nat, soms droog. Vaak met grote groepen kuifeenden. Op één rijstveld zien we in de verte grote groepen witte vogels. In de telescoop blijken het grote en kleine zilverreigers, witte pelikanen en witte ibissen. In de kanalen langs de rijstvelden zien we grote zoetwatermossels en honderden schildpadden.

 

 

We rijden weer terug en gaan richting camping in Houma. Daar komen we om vier uur aan. Het kantoor is gesloten, maar we kunnen een plekje zoeken. Is niet zo naar onze zin, maar weggaan heeft geen zin. Er is niets anders in de buurt. 20 november  vertrekken we naar de I-90 om naar de I-10 over te gaan. Die voert ons langs New Orleans, waar het erg druk is.

 

Voor de brug over de Golf van Mexico komen we in een lange file terecht. Nemen daarna weer de I-90 daar is het rustiger en rijd je door of langs vele moerassen. De bruggen erover zijn gigantisch evenals de wegen op palen. Wat een klus moet dat zijn geweest om aan te leggen. Onderweg is er de mogelijkheid om een Swamp Tour te maken. Ik ga kijken , maar schrik van de vele bussen met aziaten die er al staan te wachten. Dat zien wij niet zitten en rijden door. In Long Beach gaan we naar Campground Magic River waar we een prima camping aantreffen. Alles ziet er heel verzorgd uit. 21 november gaan we eerst boodschappen doen en daarna naar Gulfport naar het strand. We kunnen we onze ogen niet geloven! Er zitten duizenden skimmers op de zandbanken voor de kust. En je kunt ze van dichtbij bekijken.

 

Er zitten ook caspian terns bij. Af en toe vliegt er een visarend over

 

de groepen heen en dan vliegen ze met z'n allen omhoog.

 

Een fantastisch schouwspel. Aan de kant lopen nog veel steltlopers o.a. drieteen strandlopers en bonte strandlopers.

 

, willows, grutto's, steenlopers en zilver plevieren.

 

 

Als we uitgekeken zijn gaan we weer terug naar de camping. 22 november nemen we de I-90 langs de kust. Zien weer grote groepen skimmers op de zandbanken. Bij Mobile gaan we naar de I-10. Zien onderweg een bord met Mississippi Sandhill Crane National Wildlife Refuge. Daar gaan we uiteraard een kijkje nemen. In het visitor centrum horen we dat het hier gaat om een ondersoort: de Mississippi Sandhill Crane die alleen hier voorkomt . Er zijn 130 stuks geteld en ze migreren niet. Ze vliegen niet op de thermieken maar over de boomtoppen. We rijden de 57 af en hebben alle geluk van de wereld als we er drie bij elkaar zien staan.

 

Ze zijn donkerder van kleur, kleiner en hebben een groter stuk rood op hun kop en witte wang. We nemen de I-10 verder want we moeten zorgen dat we op tijd op de camping zijn i.v.m. Thanksgiving morgen. Veel amerikanen hebben dan een vrije dag , dus zitten alle campings vol. Met Black Friday erna en daar aan vast een weekend is het zaak om een camping te hebben. We hebben uiteindelijk een camping gevonden in De Funiak Springs waar we een mooi plekje krijgen aan het meer.

 

23 november komt de zon af en toe tevoorschijn en heeft Cock zijn plekje aan het meer al gauw gevonden.

 

Er zitten namelijk woodducks in het water

 

 

en die zijn natuurlijk de moeite van het fotograferen waard. Verder ijsvogel, slangenhals vogel,

 

 

 

visarend en veel reigers. Laat de amerikanen op Black Friday maar alle winkels leegkopen, wij zitten liever hier te genieten van de vogels. 24 november rijden we naar de kust via de 331. Komen op de I-98. Een schitterende weg die de ene keer langs het prachtig witte strand gaat en de andere keer door de bossen. Komen langs het Grayton Beach State en rijden daar naar toe. Horen dat alles vol is op de camping en dus gaan we voor day use. We rijden naar het strand, dat schitterend wit zand heeft,en ook mooie witte duinen,

 

maar waar alleen mensen en dus geen vogels zijn.

 

Op zo'n drukke dag als deze heeft het dus geen zin om te vogelen in een state park. We gaan dus weer verder. Het volgende punt ligt aan het strand Oaks By the Bay Park. Een park met een meer dan 250 jaar oude Live Oak met allerlei kerstversieringen. Lopen naar het strand en zien op de pier skimmers, sterns en meeuwen. Het is prachtig weer dus genieten. Als we terug lopen naar de camper valt ons oog op een thais restaurant aan de overkant. Dat kunnen we niet weerstaan en we lunchen er lekker op z'n thais. Rijden naar het Parker Environmental Exploratorium Park via een lange brug.

 

Waarom zo'n hele mond vol moeilijke woorden is ons een raadsel. We zien een meer met boardwalk en dat is het dan. We zien een paar pelikanen en aalscholvers. Daarna rijden we naar Mexico beach waar we een plekje op de camping Rustic Sand vinden. 25 november is het bewolkt en fris. We gaan terug naar de I-98 die ons door het bos naar ons eerste punt brengt: Tate's Hell State Forest. Een bezoeker aldaar vertelt dat de naam komt van een gevluchte gevangene die smeekte om weer terug te mogen na tien dagen in dit gebied te hebben doorgebracht geplaagd door ontelbare muskieten. Op naar St. Marks National Wildlife Refuge: Otter Lake Recreation Area. Hier zien we bij het water bomen vol met spanish moss.

 

Een heel apart gezicht. We rijden nog naar een meer, maar helaas geen vogels.

 

Ons volgende punt is St.Marks National Wildlife Refuge: St.Marks Unit. We brengen eerst een bezoek aan het Visitor Center en besluiten de Loop naar de vuurtoren van 7 mijl te gaan rijden. Jammer dat de zon soms verstek laat gaan, maar deze route is werkelijk schitterend. We rijden langs visvijvers waar krokodillen zitten en vele vogels, o.a. witte ibissen,

 

strandlopers, jonge buffelheads, pelikanen, lesser scaup,

 

 

lesser tern,breedbek fuut en belted kingfisher en diverse reigers. In de boom een bald eagle. Verder honderden monarch vlinders.

 

Die verzamelen zich hier in oktober en steken dan de Golf van Mexico over. We zien toevallig een vlinder met een blauw stickertje en horen van een medewerkster van de universiteit dat studenten de vlinders merken om meer van ze te weten te komen. Voldaan gaan we voor de laatste rit van vandaag namelijk Keaton Beach waar we bij Old Paviljon Campground een prachtig plekje aan de Golf van Mexico krijgen met pelikanen voor onze neus. En een prachtige zonsondergang op de koop toe.

 

 

 

26 november is de verjaardag van Beau! Alweer dertien jaar!! Wij gaan naar Sweetwater Wetland in de buurt van Gainesville.

 

Dit op aanraden van een fotograaf die we hebben ontmoet in het St.Marks National Wildlife Refuge. We nemen de 361 naar Stewart City en moeten helaas enkele vogelpunten laten liggen omdat het zondag is en jagers heel actief zijn in dit gebied. Maar het Sweetwater Wetland brengt ons in extase. Het begint al door de prachtige boardwalks die er door het gebied lopen. Als eerste komen we een limpkin tegen die helemaal niet schuw is en zich van heel dichtbij laat fotograferen.

 

Iets verder stuiten we op drie woodstorks. Die hadden we niet meer verwacht.

 

 

Tussendoor witte en glossy ibissen,

 

alle reigersoorten, slangenhalsvogels, lesser scaups,

 

jonge buffelheads, middelste zaagbek en veel koeten en waterhoentjes. De krokodillen in het water of aan de kant waren soms erg groot.

 

 

Langs het hek zien we kleurrijke grote rupsen. Spinx moth caterpillar rups van een pijlstaartvlinder.

 

Al met al een geslaagde middag. We rijden verder en komen langs het Paynes Prairie Preserve State Park waar we een mooi plekje vinden om te overnachten. We kunnen nog lekker buiten zitten en genieten van een temperatuur van zo'n 23 graden.

27 november staat de zon al vroeg te stralen en gaan we nog een keertje terug naar Sweetwater Wetlands. In eerste instantie lijkt het erg rustig in het park, maar daarna zien we toch veel reigers, ibissen, woodstorks,

 

slangenhalsvogels, limpkins en als klap op de vuurpijl een roerdomp in het riet.

 

Daarna rijden we naar de Oak Mall om te shoppen. Vervolgens door naar de camping in Homosassa, waar we een schitterende plek aan het water vinden.

 

28 november gaan we eerst naar het Ellie Schiller Homasassa Springs Wildlife State Park.

 

Daar worden we met een tram door het bos naar de ingang gebracht. Daar aangekomen betalen we $13.00 entree en kunnen we alle dieren die in Florida leven bekijken.

 

 

Het gaat ons natuurlijk om de manatees. En ja hoor we zien ze in levende lijve!! Wat zijn het toch aparte dieren! Het kristal heldere water met het hele jaar door een temperatuur van 28 graden is perfect voor deze dieren.

 

Ook zien we duizenden vissen in het onderwaterobservatorium.

 

Die voelen zich hier ook thuis in een mix van zout- en zoet water. De terugweg gaat per loungeboat. We varen door een prachtige natuur met veel palmen.

 

In het water veel woodducks die volgens de ranger net terug zijn om een partner te zoeken om daarna te gaan broeden.

 

 

Een geweldige tocht. Tevreden gaan we weer op pad. We rijden naar Weeki Wachee waar we op Cody's RV Park een mooi plekje vinden. 29 november   gaan we naar de I-50 richting Brooksville. Als we rechtsaf willen slaan zien we een paartje kraanvogels op het gras lopen. We stoppen en kunnen ze fotograferen voor ze weg vliegen.

 

Rijden verder tot we de 741 rechts zien en buigen af. We rijden 5 mijl tot de 788 waar de Richloam State Fish Hatchery is om te kijken of hier vogels zijn. Er is een mooi Visitor Center dat we bezoeken. Als we naar binnen gaan zien we op de deur een bladsprinkhaan zitten.

 

Wat een prachtig dier! Bij de visvijvers krioelt het van de witte ibissen.

 

Aan de buitenkant zitten er tientallen in de bomen. Over de visvijvers vliegen enkele visarenden. Er vliegen verschillende vlinders langs de vijvers.

 

We zien het voeren van de Channel Catfisch die wel één meter lang kunnen worden. We rijden door en zien een historisch kruidenierswinkeltje.

 

Zo in de middle of nowhere! Daarna verder naar de camping Many mansions in Dade City. We kunnen lekker buiten zitten en genieten van een heerlijk windje in een temperatuur van 28 graden. Vlak voor de camping komt een trein voorbij. Dat wordt genieten vannacht! 30 november  staan we geradbraakt op. De trein heeft ons de hele nacht met zijn getoeter uit de slaap gehouden. Het zijn ook niet zo weinig wagons die er wachter hangen. We hebben ze wel eens geteld en kwamen tot wel 250 stuks. Als dat vlak langs je camper voorbij buldert wordt je daar niet vrolijk van! We rijden eerst naar het Withlacoochee River Park, een county park aan de gelijknamige rivier. Een schitterend park waar het heerlijk rustig is.

 

 

Het ligt in het Green Swamp gebied dat wel 37.000 acre omvat en ook dient voor recreatiedoeleinden.

 

We zien onderweg sandhill kraanvogels en veel witte ibissen.

 

Ook een woodstork. Als we bijna bij de grote weg zijn schieten er drie wasbeertjes over de weg! We gaan vervolgens naar de Aloha RV Park camping in Kissimmee. Op de camping zijn een aantal camperaars al aardig in kerststemming.

 

 

1 december vertrekken we richting Merritt Island. De navigatie stuurt ons naar de tolweg en als je daar eenmaal opzit dan kun je er niet gemakkelijk vanaf. Het schiet lekker op en het kost drie keer één dollar en bij de afrit 50 cent. Dat is wat anders dan Frankrijk! Bij Merritt Island gaan we eerst naar Pine Island Conservation Area. We zien niets anders dan veel soorten reigers. Maar die zie je hier zelfs overal langs de weg. Rijden door naar het Visitor Center van Merritt Island National Wildlife Refuge.

 

Daar krijgen we de tip om zeker de Black Point Wildlife Drive te gaan rijden. Een fantastisch moeras gebied met veel vogels en heel veel krokodillen. De route is 7 mijl lang en geeft een schitterend beeld van de mangrovenen de rietvelden.

 

Zien onderweg wel 25 visarenden. Op elk paal zit er zowat een.OOk zitten er enkele baldeagels.

 

Daarna gaan we naar het Manatee View Point.

 

We stellen ons er niets bij voor, maar worden totaal verrast door grote groepen manatees die aan de kant van het Haulover Canal in een inham verzamelen. Er liggen er wel twintig bij elkaar. In het kanaal kun je ze alleen aan de kant zien en je kunt je niet voorstellen hoeveel er in totaal zijn.

 

Geweldig om te gezien te hebben. Rijden langs Capa Canaveral

 

naar Orange City waar we een prima RV Resort vinden.

 

2 december  gaan we naar het Blue Springs State Park zo'n tien kilometer van de camping vandaan. Hier moeten manatees te zien zijn, dus we zijn benieuwd. We betalen zes dollar entree en rijden het park in. We komen bij de parkeerplaats en lopen dan naar het water. We zien dat een heel stuk van de rivier is afgezet en dat is het winterverblijf van de manatees.

 

En ja hoor we worden niet teleurgesteld. Er liggen een aantal aan de overkant van het water. We lopen de boardwalk verder af en steeds als we bij het water komen zien we er een aantal. Zelfs met jongen.

 

Jammer dat je ze alleen van boven kunt zien als ze onder water liggen. Af en toe komt er een snuit boven om adem te halen.Daarom nog een plaatje hoe ze er onder water uitzien.

 

Het is benauwd warm, het voelt als in de tropen. Opeens horen we geroffel! Een specht! Het blijken er zelfs twee te zijn. Het mannetje en vrouwtje van de pilaeted woodpecker zitten achter elkaar aan. Het mannetje met zijn rode kuif omhoog. Prachtig om te zien.

 

Om één uur maken we een boottocht door het prachtige gebied

 

en genieten van het moeras met krokodillen, vele soorten reigers, dit zijn dezelfde reiger, de witte is een eersts jaars en wordt het jaar ernaar helemaal blauw.

 

limpkins, ijsvogels, red- shouldered hawk en gieren. Ook zien we veel schildpadden o.a. de red belled scoud .

 

 

Voldaan komen we weer op de camping terug. 3 december Houden vandaag een rustdag.4 december verlaten we de camping en gaan via Daytona Beach naar de I-95 en stoppen bij Princess Place Preserve. Via een zandweg rijden we het gebied in en komen bij een meer. Er is geen vogel te zien. Dus gaan we na de koffie weer verder. Vóór Jacksonville slaan we af naar de A1a, een weg die ons naar de kust voert. Bij Mayport nemen we de ferry over de St.George River.

 

 

Rijden naar Fort George Island met het prachtig gerestaureerde Ribault Clubhouse. We zien schitterende huizen op het eiland.

 

We rijden een rondje en rijden weer door naar Amelia Island. Gaan over verschillende bruggen en langs verblindend witte stranden met idem duinen.

 

De moerassen zijn adembenemend mooi. Als we stoppen bij een boardwalk zien we aan de overkant wel twintig woodstorks en een groepje buffelheads.

 

Komen langs prachtig aangelegde bungalowparken. Je ziet waar het geld zit. Rijden daarna door naar de I-95 en verlaten Florida. Rijden Georgia binnen en even later komen we aan in Woodbine bij het Walkabout Camp en RV Park waar we weer een mooi plekje vinden voor de nacht. 5 december rijden we eerst naar Jekyl Island. Daar bezoeken we het historisch centrum met allerlei winkeltjes, postkantoor en een aantal statige hotels.

 

 

 

Verder enorme grote huizen die de Rockefellers en andere rijke families in betere tijden als vakantiehuis hadden. Kijken nog bij het strand, maar daar is het erg stil.

 

Via Brunswick gaan we verder en bezoeken Harris Neck National Wildlife Refuge. Daar rijden we de autotour maar die levert, behalve erg mooie natuur, alleen een boom vol wouwaapjes op. Passeren de grens bij South Carolina.Voorbij Savannah rijden we naar Hardeeville om daar de nacht door te brengen op de camping. Maar daar kunnen we niet terecht omdat ze alleen langkampeerders een plekje willen bieden. Omdat het al laat is zoeken we de Walmart op en vinden daar een rustig plekje.

 

6 december gaan we verder op de I-95 en bij Santee National Wildlife Refuge brengen we een bezoek aan het Visitor Center. De vrijwilliger raadt ons aan naar het Cuddo East gedeelte te gaan waar we de meeste kans hebben om iets te zien. Het is een heel eind rijden en weer hetzelfde verhaal, mooie natuur, maar geen wildlife!

 

 

Vervolgen de weg en slaan af richting Sumter en via Camden komen we bij Lancaster weer bij de Walmart uit. Onderweg is geen camping te vinden die op dit moment open is. 7 december rijden we eerst naar de grens met North Carolina. Daarna gaan we naar Charlotte om bij de Outlet te shoppen. Ondertussen wordt het steeds slechter weer. Het regent al de hele dag en het wordt kouder. Om kilometers te maken vervolgen we de grote weg en stoppen bij de Walmart om voor de derde nacht achter elkaar te overnachten. 8 december gaan we via de I-77 naar de I-81 om bij camping Skyline Ranch Resort in Front Royal voor twee nachten te blijven om alles schoon te maken en in te pakken.

 

 In een week gaan we van 31 graden naar -6 graden en dat is erg wennen.Zondag gaan we naar Baltimore naar het Best Western Hotel en maandag vliegen we naar huis!

 

Template design by Leonard